Асеновград докосна слънцето с йога на открито

6734
Асеновград докосна слънцето с йога на открито

Асеновград докосна слънцето с йога на открито. Деца, тийнейджъри и вече пораснали асеновградчани – жени и мъже – се включиха в безплатния урок по йога днес. Близо час професионалисти и аматьори разпуснаха духа и тялото на открито в Градския парк на града.

Импровизираното занимание се провежда за първи път в града, но независимо от това, организаторите се радваха на засилен интерес.

12 непълнолетни от Асеновград осъдени заради противообществени прояви

За 12-те месеца на миналата година са образувани 67 възпитателни дела срещу 98 деца от Асеновград. От тях 10 са прекратени, а разгледан...

„Целта е повече хора да се запознаят с йога и да разберат, че тя не е нещо сложно или мистично. А напротив - въздейства добре на физическо, емоционално, психическо и изобщо на всички равнища. Освен това е достъпно за всеки“, каза пред Actualno.com инструкторът Милена Петрова. Разликата между провеждането на йога вътре и извън зала е, че тази на открито действа много по-добре върху човешкия организъм. Защото по този начин се осъществява връзка с природата. Въздухът е чист и стъпвайки, макар и на постелка, трениращият се захранва с енергията на земята. Йога може да практикува от всеки. Няма ограничение във възраст и пол, нито са необходими гъвкавост или сила. Те се придобиват след заниманията. Да се практикуват с този вид упражнения се препоръчва за хора, които имат проблеми със ставите. Противопоказно е за други, които страдат от високо кръвно налягане. Малко по-специфично е заниманието с йога и при бременни. От проведения днес открит урок в Градския парк в Асеновград, участниците споделиха, че са доволни и щастливи.

„Казаха, че се чувстват добре и това е така, защото вибрацията при груповата тренировка е съвсем различна и енергията се предава по доста по-силен начин“, обясни инструкторката. След заниманието с йога, което успя да загрее физически и да релаксира емоционално участниците, стартира и по-натоварената част от предпразничната събота в Асеновград. Малки и големи асеновградчани тичаха рамо до рамо в забавната щафета с кошници, пълни с великденски яйца.

Събитието бе напълно безплатно и не беше със състезателен характер. Организаторите от Центъра за местни инициативи и развитие-Асеновград и Спортен клуб „Тритон Екстрийм” бяха подготвили томбола и лакомства за всички бегачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com