МВР през 2020 година: Кой какви бонуси получи? (ВИДЕО)

6020
МВР през 2020 година: Кой какви бонуси получи? (ВИДЕО)
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

За постигнати резултати в служебната дейност на работещите по трудов договор в системата на МВР са дадени бонуси в общ размер 10 633 741 лева през 2020 година. А за постигнати високи резултати и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения или за продължителна служба, в МВР са раздадени почти 4 пъти повече средства – 41 432 818 лв.

Това стана ясно миналата седмица от отговори на въпроси по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), зададени от гражданско движение БОЕЦ ("България обединена с една цел").

Вестник "Сега" напомня, че през изминалата година 15 140 държавни служители със статут по Закона за МВР получиха еднократни парични награди в размер на 650 лв., тъй като работиха на първа линия в борбата с пандемията. Това значи 9 841 000 лева.

При нас няма понятия като 'бонуси' и 'премии'. При нас има или допълнителни възнаграждения, които са регламентирани, както и награди. 

Това заяви в предаването "Студио Actualno" Емилиян Недялков, член на управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), коментирайки появилата се информация относно допълнителните възнаграждения за изминалата година в системата.

Недялков съобщи, че става въпрос за раздадени награди в периода април-декември 2020 г., като съответните суми са отишли при част от служителите в системата, работещи на първа линия в борбата с COVID-19. Емилиян Недялков поясни, че говорим за служители, които са участвали в контрола на карантинирани лица, както и в изградените КПП-та по време на първата вълна от коронавируса у нас. Недялков отбеляза обаче, че критериите за раздаването на съответните награди не са били съгласувани със синдикалната организация, която той представлява. Става ясно, че и списъците със служителите, които е трябвало да получат съответните премии, не са обсъждани със СФСМВР.

Емилиян Недялков подчерта, че на различни етапи отделни сектори от системата със съответните служители са били включени в списъците за допълнителните средства, давани като стимули в борбата с пандемията. 

Експертът посочи, че официална информация в синдиката за това, че някои служители неправомерно са получили суми за сметка на други, не е постъпвала. "Възможно е да е постъпвала информация от колеги вследствие на това защо един критерий на едно място е бил приложен за определен брой дейност, а на друго място е определен друг брой. "Имаме информация и за някои технически грешки, които не мога да кажа дали са били оправени. Става дума за единични колеги", каза още синдикалистът.

За какво увеличение на заплатите на служителите в системата ще настоява СФСМВР през 2021 година - целия разговор с Емилиян Недялков гледайте във видеото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю