X
 
 

Веселина Михайлова, директор на банков клон в Експресбанк: Фотографията е моята страст

5401 1
Веселина Михайлова, директор на банков клон в Експресбанк: Фотографията е моята страст
Снимка: личен архив
Веселина Михайлова е много колоритен човек – директор на банков клон в Експресбанк, обхващащ осем офиса на територията на Варна, Добрич и Генерал Тошево, обича да снима и се придвижва с велосипед. Много говори, понякога на висок глас, жестикулира, ръкомаха и ако случайно замлъкне за по-дълго време – околните се притесняват.

На какво посвещаваш свободното си време?

Всъщност фотографията е любимото ми хоби. В нея виждам синтез между техника и изкуство. Обичах да рисувам, но с времето страстта ми към фотографията нарасна, тъй като открих, че за нея е важен подходът и погледът към нещата. Във фотографията е важно наблюдението – да откриеш нещо интересно в обикновеното– това е играта на въображението, която може да направи една снимка неповторима и уникална. Фотографията е начин на усещане, на докосване, на любов.

Снимах още в ученическите си години с популярните руски лентови фотоапарати Смяна 8 и Фед 5. Имах фотографска лаборатория и проявявах снимките, които правех. В тъмната стаичка, където ги проявявах, бях запленена от магията на плавното изплуване на образите. С годините цифровите фотоапарати изместиха старите руски машини, но и тук открих много възможности и факта, че лентата ми никога не свършва. С напредването на технологиите вече нямам лаборатория, но имам цветен принтер за снимки, който получих като награда от участието ми в конкурс по фотография за служители в групата Сосиете Женерал.

През 2013 година се сдобих и с колело. По това време съпругът ми също започна активно да се занимава с колоездене. Така започнах да ходя по събития на колоездачи, като се включвах като съдия или за подкрепа. Сега пътувам с тях из цялата страна и в чужбина, докосвам се до прекрасни места и имам голямо поле за изява и във фотографията. Усещането за движение, тонус и зареждане при придвижването с колело ме пристрасти и сега се движа навсякъде из града с колело. Колоездачите имат мото: „Ако вятърът ти е в гърба и си по надолнище – сбъркал си пътя!“ Това мото изключително точно приляга и на голяма част от кариерата ми. Нещата не винаги ми се случват лесно, но с труд, упоритост и малка доза късмет – винаги имат положителен резултат.

Как избра кариерния си път?

Завършила съм Икономически университет във Варна, специалност „Маркетинг и мениджмънт“. Маркетингът и мениджмънтът винаги са ме интересували, но започвайки работа в Експресбанк през 1998 г. маркетингът остана някъде встрани до 2014 г., когато започнах да работя и за Локалния маркетинг за Група Варна.

Започнах работа в Банката случайно. Периодът беше труден – след Виденовата зима и хиперинфлацията, дъщеря ми вече беше на две години и  търсех възможност за реализация. За мой късмет имах щастието да вляза в Банката, да покажа и развия възможностите си. Минах през различни офиси и позиции, като винаги търсех положителната страна в промяната.

Как минава един твой работен ден?

Работният ми ден е динамичен и активен. Придвижвам се с колело или тротинетка до офиса. Там денят ми стартира с планиране на дневните задачи, които са във фокус от предните дни, посещавам офисите, срещам се с клиенти, брокери, провеждам безброй телефонни разговори,  решавам казуси с клиенти, структурирам нови сделки, одобрявам вече договорени сделки, обучавам екипа ми, отмятам административни задачи…

Какво ти носи работата в Експресбанк?

Работата в Експресбанк, винаги е била интересна и предизвикателна за мен. Срещите с хора /клиенти и колеги/, планирането, проследяването и реализирането на различни задачи и проекти ме е амбицирало и мотивирало да покажа най-доброто от себе си, да покажа и докажа, че мога да се справя с различни ситуации и проекти и то успешно.  В търсене на верния подход, за да стигна до успешен финал на задачите, по които работя – винаги се чувствам предизвикана да търся перспективите и възможностите за решение на определена ситуация.  

Какво е за теб успехът?

Успехът е да се чувстваш и щастлив, и удовлетворен от постигнатото всеки един ден. Успех е да не отлагаш за бъдещето удоволствието от очакван резултат, а да можеш пълноценно да изживееш настоящето с най-близките си хора, с приятелите си, с колегите и да се чувстваш удовлетворен от резултата на действията си, намирайки баланса между работа и семейство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Г-жо Веселина Михайлова, хубаво е да имате подобно страст.Моята е да осигуря средства за що годе нормален живот на семейството си, тъй като нямам Вашите доходи.Банките изядоха всичко.
Последно в Актуално