Бареков останал изненадан след като ГЕРБ му каза "не"

63791
Бареков останал изненадан след като ГЕРБ му каза "не"
Снимка: БГНЕС

По-скоро ГЕРБ прекратиха преговорите – на четвъртата точка, от общо 18, които партията на Борисов представя на разговорите. Ние не отидохме с нагласата да влизаме във властта, а с нагласата да се намери достатъчно широка дясноцентристка подкрепа, заяви соченият за председател на парламентарната група на „България без цензура” Светлин Танчев.

Още от самото начало обаче от ГЕРБ „се заиграха” какво сме искали и прокламирали в предизборната си кампания. На въпрос дали ББЦ има съгласие с 18-те точки на ГЕРБ, Танчев отговори, че взели по едно копие, тръгнали да четат точка по точка да се търси компромис и изведнъж от ГЕРБ казали, че нямат доверие на ББЦ и че избирателите на Бареков нямало да приемат тези компромиси. Не се чувстваме унижени, продължи Светлин Танчев и добави, че все още ББЦ „може би” ще подкрепи правителство на ГЕРБ. Много сте добродушни, възкликна водещата на „Лице в лице” Цветанка Ризова.

Пламен Димитров: България трябва да има правителство до 2 седмици

Трябва да се направи всичко възможно България да има правителство до две седмици. Това заяви във Варна Пламен Димитров, президент на КН...

След завършването на разговорите Менда Стоянова от ГЕРБ посочи, че голямата разлика в разгледаните само четири точки е финансовата и данъчната политика. Не подкрепяме морал в политиката, с който привличаш избиратели, а след като си в парламента, вече сменяш тона, добави Цецка Цачева.

Няма да отречете, че често си сменяте позицията, нали, попита Ризова. Танчев веднага отговори, че не било вярно – например прокуратурата трябвало да каже дали Борисов е масов убиец, а Бареков всъщност не го бил точно така казал, но как го е казал, не стана ясно. Според Танчев ГЕРБ казали, че ББЦ не си държала на думата, защото партията на Бареков била готова за този мандат да не се променя данъчната политика, иначе трябвало да се промени по програмата на хората на Бареков.

Г-н Бареков остана доста изненадан и реагира донякъде доста остро след края на разговорите. С този подход очаквам утре ГЕРБ да върне и Цветан Цветанов в изпълнителната власт. Искаме да видим управленска програма и тогава ще решим дали да подкрепим правителство на ГЕРБ, завърши Танчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика