Калфин: ГЕРБ бърка, стабилната формула е коалиция с БСП и АБВ

30793
Калфин: ГЕРБ бърка, стабилната формула е коалиция с БСП и АБВ
Снимка: АБВ

При формула на управлението с участие на „Патриотичния фронт” АБВ ще е в опозиция. На ГЕРБ им е много трудно при съставянето на правителството и смятам, че подходът на партията на Борисов ще доведе до нестабилно управление.

Единствената стабилна и възможна коалиция е ГЕРБ, БСП и АБВ, смята бившият външен министър. Но ние няма да стоим отстрани и само да критикуваме – ще бъдем конструктивни. Отделни политики ще подкрепим – за промяна на Избирателния кодекс, за съдебната реформа. Най-малкият проблем в Избирателния кодекс е преференцията -  несправедливото разпределение на мандатите трябва да бъде решено – т.нар. проблем „Бат Сали”. Искаме да има повече мажоритарно участие – депутати от по-малки, мажоритарни региони и национални листи за по-големи региони, обясни Калфин.

Мантрата на ПФ и от Джамбазки - програмата е важна, няма да сме министри

Ние нямаме за цел да ставаме министри – искаме да реализираме нашата програма чрез участие в управлението. Участието ни обаче ще ...

Лично за мен задължително гласуване е малко „на сила хубост не става”. Но пък иначе хората отказват да участват в нещо важно – управлението на държавата, посочи бившият евродепутат.

Най-тежките решения на следващото правителство са как ще се справим със зимата, въпросът „КТБ” и как ще възстановим възможно най-добре европейските плащания. Не вярвам, че има баване по въпроса „КТБ”, за да може „бомбата” да избухне в ръцете на служебния кабинет, каза Калфин. Според него решението там е да се покани Европейския банков орган за одит на цялата процедура, да се платят веднага гарантираните депозити и на трето място – да се види как да се преструктурират активи и пасиви, за да не изгърми 5% от БВП на България – това са много български общини.

Мъчно ми е, че в маса европейски страни има разбирателство между ляво и дясно, а у нас не се получава, завърши Ивайло Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика