Калоян Паргов е против да се осветляват кирливите ризи на Позитано

16762
Калоян Паргов е против да се осветляват кирливите ризи на Позитано

Всичко това, което се случи през последната година и два месеца, доведе до резултата на БСП на изборите. Изводите сме си ги направили – още преди време. Опитахме да върнем доверието в предизборната кампания, но беше много трудно. Това каза лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

Вината се носи от всички, които подкрепяха правителството на Пламен Орешарски. Ние знаем да носим отговорност и изпихме горчивата чаша до дъно, продължи Паргов.

Любен Дилов-син: ГЕРБ предлага същото, за което хората се биха по улиците

Шамар ГЕРБ не ни е зашлевил, по-скоро стана някаква комуникационна суматоха заради г-жа Цачева. Това заяви едно от лицата на коалицията...

Същественият въпрос сега е какво да правим. Г-н Борисов вече каза, че съжалявал, че БСП има толкова слаб резултат – иначе сега можело да се направи широка коалиция. Припомням обаче, че такава коалиция можеше да има в 42-рия парламент – тогава ГЕРБ имаше 93-ма депутати, а БСП – 84. И сякаш сега се играе театър, а задкулисието се премести „от другата страна”, не от нашата, коментира Паргов. Това е мое мнение и мнение на членовете на БСП, добави той.

Това, че Михаил Миков прие покана за разговор, не означава, че приема покана да участва в управлението. Ние не успяваме да обясним защо прегърнахме плоския данък, защо се отказахме от „Белене” – това са тежки уроци, ние си ги научихме и е време да покажем принципна позиция. Затова и приемаме ролята на опозиция, обясни лидерът на БСП-София.

Говоренето за стари-млади не е от вчера. За съжаление този лош навик води до спад на доверие – да се коментираме един друг, кой е по-добър, кой е прав и кой е крив. Няма прави и няма криви – има различни гледни точки и е въпрос на диалогичност да намериш златната среда. Аз съм против изнасянето в публичното пространство на вътрешни карамоли. Против съм и обаче да говориш как нямаш шанс да спечелиш изборите – примерно да кажем Георги Кадиев. Ти си част от партия и е различно – Ивайло Калфин спечели 1,5 млн. гласа при изборите за президент, но те не му се прехвърлиха след обособяването на АБВ, даде пример Паргов.

По-рано днес Мартин Захариев каза по повод БСП следното: "Младите лъвчета, така да кажем, вече са много недоволни. Ако хора като Георги Кадиев, Кирил Добрев, Жельо Бойчев, Борислав Гуцанов имаха повече участие в решенията на ръководството на БСП, щеше да е друго. Сигурен съм, че ако Драгомир Стойнев беше председател на БСП, щеше вече да има коалиция ГЕРБ – БС".

Втори сме по омраза към управляващите

България е втората страна в класацията на 12-те страни, които най-силно мразят правителствата си, съобщава белгийският вестник Le Vif, ...

Ние няма да носим вината, ако не се състави коалиционно правителство. След първите разговори с ГЕРБ се оказа, че нямаме големи съвпадения как да се развива държавата. Имаме някои съвпадения и там можем да дадем подкрепа, но няма как да подкрепяме правителство на ГЕРБ за всичко. Ние имаме ангажимент и към разбирателите. Колкото до германския модел – там е различно и съотношението на силите.

На този етап считам, че кариерата ми трябва да се развие в партията. Затова не се стремя чрез „вратички” да ставам депутат, поясни Калоян Паргов положението около себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика