Караджов продължава с атаката: Кунева на практика ни е разцепила

18233
Караджов продължава с атаката: Кунева на практика ни е разцепила
Снимка: БГНЕС

Когато само една партия в Блока налага своето виждане чрез несъгласие с каквато и да е друга алтернатива, това го наричам изнудване. Това правят г-жа Меглена Кунева и Движение България на гражданите, категоричен беше в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Гроздан Караджов даде и примери. Той припомни, че Радан Кънев е подал оставка като говорител на Блока заради блокада на политическите органи на коалицията. Тогава беше подписан документ от петимата лидери в Реформаторския блок, за да бъде избран един лидер. И след това Движение България на гражданите не се появи на конгреса на 15 септември, като хората му водеха преговори и паарлъци по телефона, за да не бъде избран лидер. По същия начин беше бламирана кандидатурата на Николай Ненчев от БЗНС за заместник-председател на Народното събрание. Кунева каза – това е вашето предложение, то няма да стане – или избирате моето, или ние излизаме навън и се разцепваме, посочи Караджов. Трябваше да реагираме за пет минути на друга кандидатура – тази на Иван Иванов. Аз харесвам г-н Иванов, но начинът, по който стане, е унизителен, смята Караджов.

Гроздан Караджов за Actualno.com: Най-лошият сценарий е да няма правителство сега

Гроздан Караджов завършва Първа английска езикова гимназия в София и специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски&l...

Заради Кунева Изпълнителният съвет на Блока не работи, сега решават само петимата лидерите плюс член на гражданската квота, но и там има фактическа блокада, каза Караджов. И добави, че Николай Ненчев е бил многократно „офертиран” от Движение България за гражданите, за да се включи към вътрешната мрежа от гласове на Кунева в Реформаторския блок.

Според Караджов единственият дясноцентристки формат, готов за реформи, е ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт. Но в него не може да има ксенофобски настроения, добави той.

По мнението на математика и бивш шеф на „Информационно обслужване” Михаил Константинов не следва Реформаторите да искат „Патриотичния фронт” да влезе обезателно в правителството. Избирателите на „Патриотичния фронт” имат по-други очаквания към избраниците си и биха се почувствали излъгани при механично съгласуване на програми с ГЕРБ и Реформаторите, смята проф. Константинов. Реформаторите трябва да излъчат един лидер, защото сега не приличат на политически субект, добави той.

Едно от нещата, които трябва да се направят, е да се разкрият досиетата в КТБ. Затова и стават тези пируети - докато няма правителство, има оправдание и отлагане за тази банка. Да не забравяме и преди няколко години как Германия имаше информация за българи с тлъсти сметки в Швейцария и Лихтенщайн и Меркел ни даде имената им, за да си потърси българската държава дължимите укрити данъци. Тези неща би могло да се заметат без управление, заяви Константинов.

Радан Кънев на тайна среща с ГЕРБ

Преговорите за съставяне на новия кабинет продължават - някои явно, някои - не чак толкова. След като днес Реформаторският блок се изре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com