Мантрата на ПФ и от Джамбазки - програмата е важна, няма да сме министри

16022
Мантрата на ПФ и от Джамбазки - програмата е важна, няма да сме министри
Снимка: БГНЕС

Ние нямаме за цел да ставаме министри – искаме да реализираме нашата програма чрез участие в управлението. Участието ни обаче ще се изрази в подкрепа на следващото управление, подчерта зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ.

Казусът КТБ не е разглеждан вчера, изненадващо каза евродепутатът, след като вчера Валери Симеонов посочи друго. Трябва да се върнат гарантираните влогове, да се възстановят средствата на общини и държавни предприятия, ако някой иска да въстановява банката, да го прави с частни средства. И най-важното - разследване и наказание, особено на хората от ДПС, които са директно свързани с КТБ и практиките там, обясни Джамбазки.

Михаил Константинов: Вече се обсъждат министри

Вече се обсъждат имената на министри от следващото правителство. Налице е някаква договорка между лидерите на партиите. Това заяви избо...

Нашите обещания – например борбата с циганската престъпност, ще се превърнат в програма. От името на ДПС не мога да говоря и не желая – с тях трябва да говори прокурор, те са престъпна организация и трябва да се разформироват. „Патриотичният фронт” настоява хора от партията на Корман Исмаилов да не вземат никакво участие в управлението, подчерта Джамбазки. Тези хора, според нас, работят за чужди интереси.

Идеята за нашето управление е да смажем битовата престъпност, да спрем източването на социалните фондове, на НЗОК, продължи Джамбазки. Кой ще изпълни вашите точки – на този въпрос евродепутатът отвърна: „Министър, експерт, може и от ГЕРБ”.

По отношение на коалицията на ВМРО с НФСБ Джамбазки изрази задоволство и каза, че за пръв път има толкова откровени разговори и нещата са поставени на добра основа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика