Мерджанов призна за крути мерки и промени в БСП

22035
Мерджанов призна за крути мерки и промени в БСП
Снимка: БГНЕС

Без съмнение промени в Изпълнителното бюро ще има, които ще бъдат предложени от председателя на Националния съвет Михаил Миков в близко време. Това заяви пред журналисти говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов, предаде БГНЕС.

Мерджанов обясни, че това най-вероятно ще бъде съчетано със структурирането на новата ПГ на БСП, за да няма и дублиране на функции от ръководството на партията и групата. Поставена бяха въпроси и с оставка, включително и на председателя на Изпълнителното бюро. Отговорност ще носи всеки, включително бившият председател на БСП Сергей Станишев. До момента надделява мнението, че емоциите не са най-верният тон в такава ситуация, информира той.

По думите му дискусията в централата на "Позитано" 20 е много гореща след анализа на председателя на Националния съвет, а оживлението е доста сериозно. Дискусията преминава в изключително критичен тон. Направени бяха доста предложения, надделява мнението, че този самокритичен тон и процес за оздравяването на партията трябва да продължи, а да не бъде заключен само в едно заседание, заяви Мерджанов.

Той обяви, че партията разчита самокритичността на дискусията да бъде пренесена и в областните и общинските структури.

Стана ясна и преговорната група на БСП за разговорите с ГЕРБ в началото на следващата седмица. Групата ще бъде водена от Янаки Стоилов като заместник-председател на партията, а другите двама членове са Захари Георгиев и Атанас Мерджанов. Групата има ясен мандат, който се основава на предизборната им кампания и платформа. „Тя заключава и се ограничава в тези 12 червени линии, които са отправна точка в защитата на нашите социални и икономически искания към нашите избиратели”, добави Мерджанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика