Миков оглавява групата на БСП

19274
Миков оглавява групата на БСП
Снимка: БГНЕС

Михаил Миков ще бъде председател на ПГ на "БСП лява България". Това обяви след пленума на партията говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов. Заместник-председатели ще бъдат Ангел Найденов, Корнелия Нинова и Атанас Мерджанов, а секретари - Жельо Бойчев, Кристиан Вигенин и Чавдар Георгиев.

Той каза още, че БСП няма да участва с кандидатура за председател на Народното събрание, тъй като това е право на ГЕРБ. По думите му отказът е по-скоро проява на осъзнаване на невъзможността по такъв начин да бъде осъществена бленуваната широка коалиция, която не надвишава числото 123.

БСП предложи Янаки Стоилов за зам.-председател на НС

Изпълнителното бюро на БСП предложи Янаки Стоилов да бъде заместник-председател на Народното събрание. Това заяви на брифинг говорител...

БСП се отнася изключително отговорно към създалата се ситуация и отговаря изключително конструктивно, каза още Мерджанов и подчерта, че след днешната лидерска среща ще продължат да участват във всякакви формации за разговори, но остават в опозиция в 43-тия парламент.

Според Мерджанов изказванията, че от Брюксел се оказва натиск за съставяне на широка коалиция, се преекспонират.

Ние сме самостоятелна държава и преди всички отчитането на националните особености, са водещи. Ако за другите не важи, в БСП важи в най-голяма степен, посочи той.

Опозиция с 39 представители не ни дава основание да претендираме дори за правителство, ако ни бъде връчен мандата, каза още Мерджанов.

БСП каза "не" на ГЕРБ в рекордно кратки консултации

Лидерската среща между ГЕРБ и БСП, която се проведе в Народното събрание, приключи около час след началото й. Разговорът между Бойко ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика