Мирослав Найденов за правителството: Браковете по сметка не траят дълго

19565
Мирослав Найденов за правителството: Браковете по сметка не траят дълго
Снимка: БГНЕС

Отдавна нямам информация отвътре – аз не съм част от ГЕРБ вече и гледам само отстрани. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Това, което наблюдаваме за правителството, прилича на брак по сметка – а браковете по сметка не траят дълго, смята Найденов. Решения трябва да вземат спешно, но въпросът е това, което ще се случи (бел. ред. – правителство), колко време ще продължи. За пръв път обаче ставаме свидетели на нещо невиждано – да не се признава управленският авторитет на Бойко Борисов, както и да не се признава изначално правото на най-силната партия да прави безусловно правителство, каза бившият земеделски министър пред Нова телевизия.

Преговорите за правителство потънаха в зоната на здрача

Преговорите за съставяне на правителство и изработване на програма, по която да работи то, потънаха в зоната на здрача. Без обяснения и...

Не трябва да се забравя, че при неуспешно коалиционно управление „големият” понася негативите. Предстоят и местни избори, там всеки ще се бори за себе си – и това не трябва да се забравя, каквито и коалиции да се формират сега, припомни Найденов.

Ако няма договорка, има два варианта – правителство на ГЕРБ или служебно правителство, което се отрича вкупом, но не знам защо. Може да не е служебно правителство в настоящия си състав, но предимството е, че има един началник и няма политическо дърляне. А изборите не трябва да се изключват – едно лошо правителство може да забатачи повече нещата, добави земеделският министър.

Найденов категорично заяви, че не съжалява за скандала, който предизвика преди над една година с интервюто си за подслушванията и изнудваческите практики на ГЕРБ от страна на Цветан Цветанов. Политиците трябва повече да говорят, за да знаят обикновените хора какво се случва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика