X
 
 

Москов обеща да не вдига здравните вноски

35257 3
Москов обеща да не вдига здравните вноски
Снимка: БГНЕС
Не се чувствам част от никакъв проект. Това заяви новият здравен министър Петър Москов.

По ресор „Здравеопазване” първата стъпка е въвеждането на електронното здравеопазване, каза новият здравен министър. Техническа готовност има в рамките на шест месеца, но заради закона времето ще е по-дълго. Мой ангажимент е в края на 2015 година всеки български гражданин да има електронна карта и да се знае какво се случва с неговите пари, давани за здраве, подчерта Москов. И обеща да не вдига здравните вноски.

Петър Москов: Спешната помощ се нуждае от 3 неща

Наследявате най-тежкото министерство. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков при официалното предаване н...

Мисля, че в България има доста малко хора, които могат да раздават морални присъди – кой олигарх зад кого стоял в това правителство, което казва г-жа Мария Капон. Факт е обаче, че това мнозинство вади от управлението ДПС и всяка една от партиите, които стояха зад модела „КОЙ”, сигурен е Москов.

Попитан защо вчера отправи въпрос към Делян Пеевски: „А сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?”, новият здравен министър отговори: „Да приемем, че ми беше пред погледа”. И продължи – заради новото правителство Реформаторският блок вероятно ще бъде ударен, защото много от избирателите ни не виждат как в това управление ще се реализират съюзите, необходими за важните промени – например в правосъдите. Засега нито една от основните политически граници на Блока не е поставена на компромис, подчерта Москов в предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия.

Не излъчвам омраза, по-скоро тъга – заради това, което ни предстои. Към модела „КОЙ” изпитвам студено чувство – той трябва да бъде рязан, каза здравният министър. А ако разберете, че не участвате в отбор за битка с мафията, какво ще направите – на този въпрос Петър Москов припомни, че в програмната декларация са разписани нещата, които ще са важни за „преборването на мафията”. Досега нямам сигнал, че в сегашното мнозинство няма желание да се изпълнят тези неща, които ще променят България.

Трябва ли да се тревожим от това, че „Лев Инс”, за която се говори „неофициално, неофициално, неофициално”, че е свързана с Алексей Петров, попита Кулезич. Тук Москов отвърна, че работата на мнозинството е да види дали предложението е сериозно, пазарно, дали е съвместимо с публичния интерес. Важното е, че публичният интерес по въпроса с КТБ го защитихме – не позволихме да се харчат пари на данъкоплатците за оздравяването ѝ. Няма начин да се придобие българска банка от субект с неясна собственост, ако БНБ си върши работата, подчерта Москов. За да не се повтаря „КТБ”, трябва международна компания да покаже паричните потоци от банката и да влезем в Европейския банков надзор.

Разбор на парламентарния събор

Младите се взеха, да им е честито. Дали брачна двойка или пък четворка, няма значение – колкото повече, толкова по-весело. И какт...

Actualno.com

Етикети:

  • fazan 3 fazan преди 5 години Профил на трол?
    Zashto nomer edno sa elektronnite karti.V mnogo strani ne gi izpolzvat.
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Тоя с налудничавия поглед, сега ще ни оправи!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Лишихте ДПС от ПРАВИТЕЛСТВЕНА власт...ЛИШЕТЕ ГИ И НА ВТОРОТО НИВО ОТ ВЛАСТТА:кметства,общини,агенции,земедлски сдружения и горски стопанстава и най важното извадете кадрите на ДПС от държавната администрация...после всички които са крали да бъдат осъдени и да влезнат в затворите ...
Последно в Актуално