Настроенията в ГЕРБ за правителство - положителни към цели четири партии

17404
Настроенията в ГЕРБ за правителство - положителни към цели четири партии
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок, Патриотичният фронт, БСП и АБВ – това са партиите, които попадат в графата „симпатични” на ГЕРБ преди днешното заседание на партията на Бойко Борисов в НДК. То започва в 12:00 часа, като се очакват над 200 души – членове на Изпълнителната комисия, новите депутати на партията плюс общински и областни лидери.

Членовете на ГЕРБ са като цяло против нови разговори с ДПС, ББЦ и "Атака".

Първанов е удовлетворен от разговора с ГЕРБ

"Удовлетворен съм от разговора", заяви лидерът на АБВ Георги Първанов след консултациите с ГЕРБ в парламента. Действително големият въ...

На заседанието се очаква лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да изкаже своята позиция, като основният въпрос е – да се прави ли правителство на всяка цена или да има нови избори. Досега от ГЕРБ се изказват предимно срещу нови избори, тъй като ги считат за загробване на държавата.

Първо ще докладва преговорният екип, който трябва да обобщи пресечните точки и разминаванията с отделните партии, с които вече се проведоха консултации. Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова трябва да предложат варианти как да продължат истинските преговори оттук нататък за съставяне на правителство, информира ПИК.

Досега имаше констатирано разбирателство с Патриотичния фронт. С АБВ консултациите приключиха с решение за продължаването им на експертно ниво.

Разговорите с Реформаторския блок бяха прекратени, но се смята, че не са изчерпани всички възможности. Говорителят на БСП Атанас Мерджанов намекна преди ден, че биха отишли на втори разговори с ГЕРБ, ако бъдат поканени.

Сидеров си изми ръцете: Няма ли камери, няма преговори с ГЕРБ

Поискахме и това вече е известно – ако има среща между нас и ГЕРБ да се предава на живо. Това заяви лидерът на „Атака&rdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика