Огнян Минчев: ДПС купи половината ромски гласове

32196
Огнян Минчев: ДПС купи половината ромски гласове
Снимка: БГНЕС

В интерес на истината, за пръв път от много време, имаше много полицейски акции за спиране на купуване на гласове. Вътрешният министър има вина, но проблемът му е, че няма ресурс. А и след като МВР задържа хора за купуване на гласове, наред е съдебната система. Повече от половината полицейски началници са под влиянието на модела „КОЙ” – на ДПС. Половината ромски гласове ги купи ДПС, категоричен беше политологът Огнян Минчев.

Ние живеем и се будим в свят, в който от години властва моделът „КОЙ” и ДПС. И не вземаме достатъчно категорични мерки, уточни политологът.

Подозрения: Дали Ценко Чоков е палил заведение заради изборен неуспех?

Проблемите ни започнаха, откакто сложихме плакати на „България без цензура”. Това заяви собственикът на подпалено в село Га...

Години наред съм го правила и се вижда, че години наред ромските гласове се обират от ДПС, от „Евророма” на Цветлин Кънчев и в по-далечно минало – от БСП, подкрепи Минчев социоложката Мира Радева. На хората им дойде до гуша – неучастието в изборите е също вид реакция, добави тя.

В момента се излива натрупването от дълго време напрежение между ГЕРБ и Реформаторския блок. В момента мисля, че ГЕРБ се чуди дали да отлюспи част от Реформаторите или да преговаря с целия Блок, каза Огнян Минчев пред Нова телевизия.

Много е трудно моделът „КОЙ” да се изгони от държавата. Трябва дълго време и конкретни мерки, трябва да се прочисти на всяко ниво държавната администрация. За да се случи това, трябва силно интегрирано мнозинство, със смели политически лидери, смята Минчев.

Най-добре е да се договорят ГЕРБ, Реформаторският блок и „Патриотичният фронт”. Има обаче проблем и от страна на Реформаторския блок, и от „Патриотичния фронт”. Ако обаче малко се разрои тази коалиция, може да се стигне до помощта на „силиконовото ДПС” – „България без цензура”. Тогава какъв е смисълът, попита риторично Минчев.

Националисти: ДПС вече печели и купува и български гласове

С приказките си за гласовете на ромите, Лютви Местан отклони вниманието от факта, че ДПС печели повече български гласове в сравнение с ...

По отношение на ДПС Минчев смята, че Движението отстъпва политически, но настъпва икономически. Как ще демонтирате модела „КОЙ” по отношение на „Южен поток”, кои фирми стоят там, зададе нов риторичен въпрос Минчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика