Пеевски - отново тема на разговор, обвинения и защита

13053
Пеевски - отново тема на разговор, обвинения и защита
Снимка: БГНЕС

Когато действаш по този начин, изглежда като „гузен негонен, бяга”. И отделно приказката „идвайте в парламента, ще ме виждате” звучи също странно, заяви бившият червен депутат Татяна Буруджиева.

Мисля си, че много хора използват Делян Пеевски като параван. Досега никой не можа да каже кой закон е нарушил той. Ако проблемът на една държава е един човек, що за държава е тя, попита Юлий Москов.

Вижте какво представлява законопроектът на Пеевски и Цонев за КТБ

Пет страници – толкова дълъг е Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за кредитните институции, който е по-известен к...

Тече много силна и добра кампания по легитимация на всичко това, което доведе до големите протести през миналата година. Да не забравяме, че срещу Пеевски всъщност има сигнал, а семейството му плати допълнително 300 хил. лева данъци – това не е ли наказуемо, попита говорителят на служебния кабинет на Марин Райков – Ивет Добромирова в сутрешния блок на Нова телевизия. Главният редактор на „7 дни спорт” веднага отвърна, че в сигнала на „Протестна мрежа” нямало нито един факт, защото той го бил виждал.

И Буруджиева, и Москов, и Добромирова клонят към позицията, че ГЕРБ е наясно, че от тях зависи колко дълго ще живее правителството. Буруджиева смята, че е грешка да се говори за хоризонт на правителството и затова вчера е дал вариант и за пълен мандат. Чака ни много тежка зима заради кампанията, която водиха политиците – кампания да са в опозиция, смята Добромирова. Скандалът „КТБ” ни завещава поне 3,4 млрд. лева тежест и таванът не се вижда – да не се окаже, че ще трябва да плащаме, добави тя.

За един месец депутатите ще ни струват 1 млн. лева. Дали е много или малко това – според Красен Кралев, бивш президент на „Черно море” и собственик на медийната група, държаща „България утре”, парите не са малко, но лично той щял да направи всичко, за да ги заслужи. Бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков обаче е убеден, че сумата е твърде висока и че броят на депутатите е много голям. Политиката е пари – ако има правителство, ако парламентът работи, ще си струва, посочи бившият червен депутат Антон Кутев.

И за една благородна инициатива - до момента всички депутати от „Патриотичния фронт” са се отказали от първата си заплата, за да помогнат за лечението на болния от детска церебрална парализа Слави Едрев. Същото са сторили двама депутати от БСП и един от ГЕРБ. Очаквах всички да се откажат, но все още има време, коментира двигателят на инициативата Бетина Терзиева.

Шегува ли се Пеевски: Да подходим обективно, не съм в основата на казуса "КТБ"

Предлагаме проблемът с КТБ да се реши пазарно, обяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ДПС Делян Пеевски. Пеевски заяви,...

Аз съм против това отвратително лицемерие. Тук, в това студио, сме петима души, получаващи по-високи заплати от депутатите. На нас никой не ни бърка по джоба, контрира Юлий Москов. Да, но народните представители взимат заплати директно от данъците на хората, посочи Буруджиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика