Пожар в БСП - Кадиев предизвика Дъбов, не одобрява и подхода на ГЕРБ

23941
Пожар в БСП - Кадиев предизвика Дъбов, не одобрява и подхода на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Според мен ГЕРБ тръгна в много лоша посока – съставяне на просто математическо мнозинство. Малките партии ще усетят, че губят, защото трябва да се вземат непопулярни мерки. Мисля, че трябваше да се търси съгласие със системните партии – не коалиция, а програмно правителство. Това заяви червеният депутат Георги Кадиев.

Какво да е правителството – като това на Орешарски ли? На този въпрос Кадиев отговори, че трябва да се постави първо целта, после да се търси начинът за реализация. В такова сътояние сме, че трябва да се търсят необичайни решения, смята той.

Калоян Паргов е против да се осветляват кирливите ризи на Позитано

Всичко това, което се случи през последната година и два месеца, доведе до резултата на БСП на изборите. Изводите сме си ги направили &...

Всички са наясно, че в тази ситуация губят – затова никой не бърза с ново правителство. БСП няма избор – очевидно ГЕРБ тръгва да прави правителство, при което останалите са само пълнеж. А по отношение на новите консултации с БСП, тази среща ще е проформа. Ще се обсъди подкрепа за някои законопроекти, но само толкова. В момента нещата вървят така, че ГЕРБ ще си решават сами – а това не е изходът според мен, заяви Георги Кадиев пред Нова телевизия.

При Орешарски имаше една голяма партия навън – ГЕРБ. Сега обаче трябваше всички системни политически сили да бъдат вътре – големите партии ще загубят, но България ще спечели. В Македония, по време на война, всички партии се обединиха, а знаем как се мразят, даде пример Кадиев.

Георги Кадиев не пропусна да спомене и интервюто на Димитър Дъбов за „Преса”. Срамно е да твърдиш, че си загубил изборите, защото БСП била прекалено проевропейска. Като не си свършиш работата, подаваш оставка, нападна червеният депутат. За мен правилното за БСП е радикална промяна – силно се надявам около 10 ноември председателят Михаил Миков да предложи промените, защото той поиска един месец срок. А Дъбов ако има обвинения, че съм откраднал и един лев, да излезе и да го каже. Аз като работодател съм допринесъл за България – двадесет семейства имат деца в моята фирма. Не искам Изпълнително бюро, не искам да се занимавам с това – искам една силна партия, която мога да припозная, завърши Кадиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика