Психотест и тест за наркотици за депутатите - една крачка до реалност

19311
Психотест и тест за наркотици за депутатите - една крачка до реалност
Снимка: БГНЕС

Предложих на определено време да се прави тест за наркотици и психотест и това да залегне в парламентарния правилник. Така депутати, които злоупотребяват, поне да носят морална отговорност. Това заяви Юлиан Ангелов, секретар на ПГ на Патриотичния фронт, който е автор на идеята. Предложението дори вече е внесено.

Не виждам никакво нарушение на правата на народните представители. Като ви се дава право да карате кола, пак се искат определени документи. Така че защо да не се иска за хора, които управляват държавата, попита Ангелов в ефира на Нова телевизия.

Всички чиновници на тест

Всички чиновници ще минават на текущи тестове. Резултатите от тях ще определят кои ще бъдат повишени в ранг или длъжност и кои не. Т...

На въпрос защо лансира идеята и откъде му е дошла, той отговори, че години наред наблюдава депутатите и иска да има изчистване на образа им, защото има своите съмнения.

Вероятно човешките права на депутатите се нарушават, коментира психологът Антоанета Христова. Но този тип тестове в нормалните европейски държави са познати – по-скоро под формата на т.нар. ролеви игри, като тестовете за интелигентност. Това създава условия за политическа конкуренция. Но е нормално такива тестове да се правят преди да се влезе в парламента, добави тя.

Ще предложа на всички колеги от „Патриотичния фронт” доброволно да си направим тестове за психично здраве и наркотици, подчерта Ангелов. Идеята  ми е тези неща да влязат под някаква форма в следващия Изборен кодекс, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика