Реформаторите не искат правителство на малцинството, БСП запазва добрия тон

15222
Реформаторите не искат правителство на малцинството, БСП запазва добрия тон
Снимка: БГНЕС

Ще се оттегли ли Реформаторския блок от участие в правителство на мнозинството? На този въпрос бившият енергиен министър Трайчо Трайков отвърна, че коалиция се прави, за да имаш мнозинство т.е. Реформаторите няма да приемат вариант коалиция само с ГЕРБ.

За коалиция трябва да има коалиционно споразумение и ще държим в него да е записано какво трябва да се свърши и в какви срокове. Тогава ще е по-лесно да видим кой ще го свърши, заяви Трайков. По метода на изключването

Цветанов си представя следващото правителство с подкрепа на дясното

След две седмици разговори може да се каже, че се оформиха два кръга. Затова днес Бойко Борисов покани лидерите на всички парламентарно...

Не мисля, че е голяма драма, че Радан Кънев гласува „въздържал се” при избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание. Г-н Кънев обаче трябва да обясни дали е имал предвид, че „подкрепяме, но не винаги”, посочи Трайков пред Нова телевизия.

Не мисля, че ще е фатално, ако сравнително скоро има нови избори. Но мисля, че преговарящите действат конструктивно и се опитват да създадат правителство.

Същевременно и червеният депутат Корнелия Нинова изрази задоволство от първия работен ден на парламента. Тя каза, че Михаил Миков ще се яви на лидерската среща от 10:00 часа в Народното събрание, на която трябва да се реши ще има ли правителство и какво. Допускам, че ще се търси съгласие за правителство „център-дясно”.

Всички искаме стабилност, продължи Нинова. На въпрос дали тогава БСП иска пълен мандат на следващото правителство, тя отговори: „Каквото каже времето”. Не можем без бюджет, трябва да го приемем до края на ноември, сигурна е Нинова. Ако няма актуализация на бюджета, ще действа сегашният бюджет. Не знам какво ще внесе служебното правителство – чувам, че кабинетът предлага увеличение на разходите от 500 млн. лева, без да е ясно за какво ще отидат тези пари. Това поне казват работодателите, каза Нинова.

Странната оферта на Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе със странна оферта към партиите в парламента при откриването на 43-тото Народно събрание вчера. То...

БСП ще подкрепя конкретни закони и няма да подкрепя други конкретни закони – не искам да влизаме в клише „конструктивна опозиция”. Конкретна стъпка например е законопроектът за КТБ. Не сме го чели още, заяви Нинова. Тя е на позиция, че принципно трябва да е ясно какво се е случило с КТБ и че чак след като БСП се запознае с доклада на БНБ, ще е ясно могат ли и колко могат да се възстанови от дупката в КТБ – 4,222 млрд. лева.

Нинова говори и за ситуацията в БСП. Тя припомни, че Михаил Миков е обещал да има промени в ръководството на партията, но още не е изтекъл срокът, даден от самия Миков. „Младите колеги” (бел. ред.  – Георги Кадиев, Кирил Добрев, Страхил Ангелов) не изчакаха да мине този срок. Трябваше да има парламентарна група първо, а скоро ще дойде време и за ръководството на партията, уточни червеният депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com