Реформаторите с ново условие за общо правителство с Борисов

38922
Реформаторите с ново условие за общо правителство с Борисов
Снимка: БГНЕС

Препятствията пред съставянето на дясноцентристко коалиционно правителство се увеличават. Това стана ясно след първите разговори между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Реформаторите официално са настояли "България без цензура" да не участва в коалиционно правителство. Десните не искат в бъдещото правителство още няколко партии - БСП, ДПС и "Атака".

Миков затвори и залости вратата пред ГЕРБ

БСП няма да преосмисли позицията си за широка коалиция с ГЕРБ по германски образец. Това потвърди председателят на червената партия Мих...

Въпросът за модела "КОЙ" също не беше подминат. Реформаторският блок подчерта, че "този тумор" е в основата на неработещите институции, корупцията, отказа от правосъдие, запушването на икономическата инициатива, ниските доходи и бедността. Като символи на модела "КОЙ" десните считат точно БСП, ДПС, ББЦ и "Атака".

Припомняме, че на вчерашните преговори между ДПС и ГЕРБ не беше повдиган въпросът за Делян Пеевски и зависимостите, на които той буквално е лице.

По отношение на съдебната система, Реформаторския блок поставя акцент върху възстановяването на законността, чрез провеждане на радикалната реформа в съда и прокуратурата, включваща следните цели: справедливост и независим съд, премахване на политическото влияние върху съда и съдебната власт, ефективно правосъдие в разумни срокове, електронно правосъдие, прозрачност на назначенията в съдебната власт. Според реформаторите сегашната съдебна система лишава гражданите от справедливост, икономиката от развитие, създава непредвидима среда за инвеститорите и обрича политическата система на корупция

От Реформаторският блок представиха и изготвена платформа при постигане на съгласие и предложение за следващия етап от преговорите с ГЕРБ, предаде Агенция "Фокус". Десните предлагат в спешен порядък формиране на секторни работни групи за уточняване на конкретните параметри и календар на програмата за управление в следните сфери: правосъдие и сигурност, администрация и управление, икономика и земеделие, здравеопазване, образование и социални политики, интеграция и права на малцинствата.

"Протестна мрежа" пита: Защо ГЕРБ мълчи за модела "Кой"?

Никога не сме спирали да се интересуваме „Кой” управлява. А опасенията ни сега са, че дневният ред ще се подмени – сл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика