Ревизоро: Лесно могат да се хванат лицата зад кухите фирми в КТБ

26152
Ревизоро: Лесно могат да се хванат лицата зад кухите фирми в КТБ
Снимка: БГНЕС

Властта не ни е самоцел, а това, което ГЕРБ обещава, е изпълнимо, но е в по-голямата си част пожелателно. Това заяви избраният за депутат от „Патриотичния фронт” Емил Димитров-Ревизоро.

Според бившия митничар номер едно трябва да се говори на експертно ниво и да се изясни какво се прави и какво не. Димитров добави и, че няма драма по отношение на коалиционно споразумение. А днес срещата между нас и ГЕРБ ще е и на ниво лидери – Валери Симеонов и Бойко Борисов, поясни той.

Искаме правителство, подкрепено от поне три партии, казва Лукарски

За окончателно разбиране с ГЕРБ още не може да става дума. Изгладихме доста от противоречията си обаче и останахме позиция да имаме още...

Сега всички партии са съгласни да работят с Бойко Борисов, многозначително посочи Димитров. Днес трябва да се изчистят финансовите теми в държавата – това са четири теми, по които още нямаме съгласие с ГЕРБ, добави той. Надяваме се на конструктивен разговор, но решението ще е на мандатоносителя – на ГЕРБ, подчерта Ревизоро.

Дълго време се коментираше, че парите обичали тишината. Но и крадците я обичат. Явно е било много тихо, за да изчезнат 4 млрд. лева. Топката е в полето на Сотир Цацаров и е време да се действа, каза Димитров относно казуса КТБ.

Според депутата много бързо може да се стигне до лицата, стоящи зад кухите фирми, вземали заеми от КТБ. Решенията за отпускане на кредити на кухи фирми ги е вземал Цветан Василев, сигурен е Димитров. Обезпеченията на 82-те фирми, взели 3,4 млрд. лева кредити, е 2% при средно обезпечение в КТБ е 13%. А обикновено обезпечение се иска 100-150%. Според мен оценката за обезпеченията е малко по-различна – не е 13%, но дори да е 20%, пак е доста малко, обясни Ревизоро пред Нова телевизия.

Не вярвам, че ще се стигне до всички виновници – доста са извън чужбина. Но Цацаров трябва да действа. Сега е време да се върнат гарантираните влогове, а за тези над 100 хил. евро – ами 13% обезпечение, посочи бившият митничар номер едно.

Експерт: БНБ се призна за виновна

С този доклад за КТБ, пуснат днес от БНБ, на практика тя обвинява сама себе си. Част от тази информация бе известна, не е била тайна,...

Голямата тема е следната – когато една банка печели, много хубаво, ама като губи – къде е държавата да я спасява, попита риторично Ревизоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика