Родителните мъки свършиха - имаме коалиция

19709
Родителните мъки свършиха - имаме коалиция
Снимка: БГНЕС

Малко повече от месец след изборите и безкрайни часове на преговори - коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок е факт.

Споразумението беше подписано от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и представителите на дясното обединение - Меглена Кунева, Радан Кънев, Корман Исмаилов, Николай Ненчев и Борислав Величков. То стана факт в зала "Запад" на Народното събрание.

Две партии в следващото правителство с очаквана подкрепа от трета*

Приключи срещата на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Разговорите се проведоха в стаята на парламентарната група на ГЕРБ....

„Условието да съм премиер никогато не е било препъникамък”, посочи Борисов. Той добави: "ГЕРБ участва в това правителство с всичко най-добро, което има и се надявам правителството да има дълъг живот. Всички знаехме, че в рамките на този мандат трябва да се опитаме да направим кабинет".

Малко по-късно Борисов сключи Декларация за подкрепа с Патриотичния фронт. Преди да подпише документа лидерът на НФСБ и съпредседател на ПФ Валери Симеонов призова "България над всичко".

Бившият-бъдещ премиер коментира, след като документът: Изглеждаме малко смутени, но това се случва за първи път. Благодаря на господин Симеонов, и на господин Каракачанов, така че да няма задкулисие и "златно пръстче.

В зала "Изток" ГЕРБ сключи с АБВ споразумение с партньорство с АБВ. От страна на лявата партия документът беше подписан от лидера на ПГ Ивайло Калфин и президентът Георги Първанов. Борисов увери, че преговорите са се водели в Народното събрание. Той увери, че за първи път от една година се вижда с лидера на АБВ.

Борисов получи мандат за правителство, при неуспех го връща утре

Президентът Росен Плевнелиев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Преди да връчи м...

Ще подкрепяме програмната декларация. Изработен е документ, срещу който е много трудно да се възрази. Това заяви лидерът на АБВ и президент в периода 2002-2012 г. Георги Първанов. Той похвали програмната декларация, която според него е една от най-добрите след началото на прехода.

От АБВ си запазват правото да гласуват против точки, с които не са съгласни - плосък данък, ДДС върху лекарствата и др.

Бойко Борисов беше категоричен, че никога не са водени разговори за това Ивайло Калфин да бъде външен министър Водени са само преговори за поста вицепремиера по социалната политика, отговарящ за демографията. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че това определено не е от най-приятените му дни.

На въпрос защо Реформаторите не присъстват на подписването на споразумението с АБВ, Борисов се ядоса и категорично заяви, че с търпението му не бива да се злоупотребява. От своя страна лидерът на АБВ коментира, че партията има специфично отношение към новия кабинет. Той добави: "Ние изразяваме както съпричасност, така и известна дистанцираност".

Кадиев: Отчаян съм от структурата на кабинета

Направо съм отчаян от структурата на кабинета. Единственият вицепремиер, от когото има смисъл, е Томислав Дончев. За останалите сигурно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика