Румен Петков за посещението си в СДВР: Предизборно мероприятие на управляващите

18284
Румен Петков за посещението си в СДВР: Предизборно мероприятие на управляващите
Снимка: БГНЕС

Румен Петков от АБВ разпространи своя официална позиция до медиите по отношение на тазсутрешното му привикване в СДВР.

Текстът на становището:

Петков: Орешарски, той ще те охранява и теб

Румен Петков от АБВ продължава за 31-и ден с въпросите си към премиера Пламен Орешарски. Позицията на Петков: Една от основните атаки...

"Снощи, късно вечерта, след много професионален и колегиален диалог, бях поканен в столичната полиция. Разговорът с представителите на вътрешното ведомство се състоя тази сутрин. Нещата, които чух по време на този разговор определям като абсурдни. За съжаление преписката е „удобно“ засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание. Очевидно е обаче, че става дума за активно мероприятие от страна на управляващите в навечерието на европейските избори. Припомням, че от АБВ още преди време алармирахме, чрез вас журналистите, че в последните дни на кампанията се очакват провокации, които, близки до Пеевски издания са готови да използват по користни подбуди. Мисля, че това е и една от основните причини медиите да бъдат известени предварително за моето посещение в СДВР. Сценарий, който много напомня по своя замисъл костинбродската провокация в деня за размисъл, предхождащ последните парламентарни избори.

Във връзка с гореизложеното настоявам незабавно преписката да бъде разсекретена, за да се види абсурдността на тезите, застъпени в нея. Твърдя, че ако съдържанието на този документ стане публично, дори и без нужда от коментар от моя страна, ще се докаже и несъстоятелността на тиражираните в медиите тези, че съм привикван заради търговия с гласове.

Накрая, но не на последно място, отправям и призив към управляващите да престанат да превръщат МВР в инструмент за политическа и личностна разправа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика