Сидеров: Президентът предлага НС да се свика на 27 октомври

14217
Сидеров: Президентът предлага НС да се свика на 27 октомври
Снимка: БГНЕС

Президентът предложи датата 27 октомври* за свикване на парламента. Това каза при напускането си от сградата на Президентството лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров, предаде "Фокус". Според него парламентът трябва да започне работа веднага.

"Ние сме за колкото се може по-скорошно свикване на парламента. Това са 22 дни от деня на изборите. Защо е това протакане, след като всички твърдят, че положението е тежко? От ГЕРБ казаха, че са съгласни с това, което каже президентът. Това ме кара да мисля, че има нещо нездраво в това отлагане", добави Сидеров.

42-рото Народно събрание не успя да си купи нови коли

Въпреки заявките и заделените средства, този парламент не успя да пусне обществената поръчка за закупуване на нови автомобили за депу...

Сидеров напусна консултациите, тъй като искането му те да се предават пряко по различните медии не беше удовлетворено.

На срещата присъстват Цецка Цачева от ГЕРБ, Йордан Цонев и Алиосман Имамов от ДПС, лидерът на БСП Михаил Миков и говорителя на партията Атанас Мерджанов, Румен Йончев и Светлин Танчев от „България без цензура”, Румен Петков от АБВ, Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт и Божидар Лукарски от Реформаторския блок. Темата на разговора е предстоящото свикване на Народното събрание и първото му тържествено заседание.

На влизане някои от представителите на партиите заявиха, че държат за бързо свикване на 43-тото Народно събрание и решаване на част от неотложните проблеми като актуализация на бюджета и КТБ.

След края на срещата Плевнелиев обяви, че първото, учредително заседание на новия парламент ще е на 27 октомври, от 14:00 часа. Важно е 43-то НС да бъде устойчиво и стабилно. То трябва да приеме декларация за своите приоритети, заяви Плевнелиев след края на консултациите с 8-те политически сили от новия парламент.

Няма да работя за създаването на каквито и да било формати на коалиции в президентството, каза държавният глава. Той пожела успех на консултациите между партии. "В президентската институция няма да се правят коалиции", заяви Плевнелиев.

Според член 99 от Конституцията първото заседание на новото Народно събрание трябва да се проведе един месец след изборната дата.

Сидеров: Защо президент се среща с чужд външен министър, освен ако не е подчинен

Откъде - накъде президентът ще се среща с външен министър на друга държава, освен, ако не се чувстват подчинен на тази държава. Това ка...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика