Сидеров си изми ръцете: Няма ли камери, няма преговори с ГЕРБ

24603
Сидеров си изми ръцете: Няма ли камери, няма преговори с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Поискахме и това вече е известно – ако има среща между нас и ГЕРБ да се предава на живо. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров, чиято партия утре, 18 октомври, трябва да се появи на разговори с ГЕРБ за бъдещото правителство.

Картината през тази седмица в Народното събрание ми прилича на един специфичен квартал в Амстердам, където стоят едни жени на едни витрини. Поисках от президента изрично да има телевизионно пряко излъчване, защото е друго пред камера да се види какво става – хората да отсеят зърното от плявото, обясни Сидеров пред БНТ. Без камери - на БНТ, защо не на други телевизии, Alfa например, не влизам в среща с ГЕРБ – партия, която е доказала задкулисие, добави той.

Бареков останал изненадан след като ГЕРБ му каза "не"

По-скоро ГЕРБ прекратиха преговорите – на четвъртата точка, от общо 18, които партията на Борисов представя на разговорите. Ние н...

На въпрос дали в крайна сметка „Атака” ще отиде на среща, Сидеров не отговори категорично. Той каза, че не вярва много на стенографски записи. От точките на ГЕРБ дотук, които са 18, чух само за санирането на жилище и за образование – защо досега нищо не се каза на хората? Кой е първият законопроект, който ще внесе „ГЕРБ+”? Смятам, че първият въпрос, който трябва да се разгледа, е цената на тока, отнемането на лицензите на ЕРП-тата, оградата по границата с Турция, свалянето на ДДС върху учебниците. Всичко това сме го предлагали и ГЕРБ го отхвърляше в две поредни Народни събрания, посочи Сидеров.

Виждам само едно задъхано желание да се направи на всяка цена кабинет. За да не става това „с малката избирателна активност”, да се приеме задължителното гласуване и да има образователен ценз. По закон трябва да имаш поне основно образование, така че образователният ценз не е противоконституционен. По какъв начин, освен с избори да решаваме – иначе да решаваме с гражданска война, не е желателно, каза лидерът на „Атака”.

Според Сидеров правителство ще има и то щяло да е „удобното за колониализма”.

На въпрос дали Сидеров ще си даде имунитета заради делото за хулиганство на летище „Варна”, той отговори, че бил решил този въпрос. Дадох си го имунитета в предния парламент, припомни той. И не отговори пряко дали депутатският имунитет трябва да падне изцяло и да не съществува. Не за първи път държавната машина ме натиска – през 2006 година приключи една сага, с мое оправдание, но нервите са си нерви и тях никой не може да ги плати, заяви Сидеров.

Пламен Димитров: България трябва да има правителство до 2 седмици

Трябва да се направи всичко възможно България да има правителство до две седмици. Това заяви във Варна Пламен Димитров, президент на КН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика