Симеонов: Ако подпишем една програма, ще подкрепим правителството

12422
Симеонов: Ако подпишем една програма, ще подкрепим правителството
Снимка: БГНЕС

Готови сме да дадем експерти, ако поискат. Важното е България да започне да бъде изваждана от тази криза. Определящо е съвпадението на програмите. Ако се изготви една програма, която е подпишем всички, ще подкрепяме това правителство, което ще я изпълнява. Това заяви пред журналисти съпредеседателят на „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, предаде „Фокус”.

„Винаги сме говорили за подкрепа на програма, съставяне на програма. Съответно ние ще се стремим в програмата за стабилно управление да има участие на наши точки, приоритети”, обясни Симеонов и допълни, че ако се постигне споразумение, ще подкрепят правителството, което я изпълнява, без оглед дали е съставено от ГЕРБ или Реформаторския блок.

ГЕРБ и Патротичният фронт се разбрали, че КТБ ще се спасява

ГЕРБ и Патриотичният фронт са обсъдили днес 94 конкретни предложния в програмата на коалицията между НФСБ и ВМРО. Лидерът на Национални...

„Важното е да се изпълнява тази програма”, подчерта Симеонов.

Той уточни, че ще съгласуват програмите с ГЕРБ като голямото мнозинство в ПФ – 95%, ще я подкрепи. „Ние сме отговорни хора. Нашите избиратели са ни избрали да реализираме нашата програма”, каза още Валери Симеонов.

Най-спешното е решаването на въпроса с КТБ, допълни Симеонов. „Не може да имаме единно становище, ние сме лидери на партии. Ще бъдат сформирани комисии на утрешното заседание на парламента. Когато се изготви съответен документ, той ще бъде разгледан от парламентарните групи и тогава ще е ясно дали ще можем да ги подкрепим, или не”, посочи Симеонов.

Той заяви, че не е имало сблъсък при обсъждането на въпроса за КТБ и са се обединили, че до петък трябва да има спешно решение на въпроса чрез законова промяна.

Валери Симеонов: Поне 40% от вота на ДПС е купен, цигански

Трябва да се състави програма за управление на страната и под нея да се подпишат всички партии без ДПС. Това заяви съпредседателят на "...

Запитан дали ще подкрепят законопроекта на Делян Пеевски, Симеонов отвърна, че ще отговори, когато се запознае с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика