Симеонов: Няма драма в преговорите между ГЕРБ и ПФ

22707
Симеонов: Няма драма в преговорите между ГЕРБ и ПФ
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че трябва да се търси драма или скандали в преговорите между ГЕРБ и Патриотичния фронт. Не се вживяваме като значим фактор, защото сме предвидими и нашето поведение е едно и също още от преди една седмица преди изборите, когато заявихме, че ще подкрепяме всяко едно правителство, независимо коя партия е. Това каза в предаването „На светело с Люба Кулезич” по Нова телевизия съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов.

По думите му при последните преговори между ГЕРБ и Патриотичния фронт те са се разбрали, че няма да имат политическо участие в правителството.

БСП каза "не" на ГЕРБ в рекордно кратки консултации

Лидерската среща между ГЕРБ и БСП, която се проведе в Народното събрание, приключи около час след началото й. Разговорът между Бойко ...

„Уточнихме всички съвпадения и разминавания по програмата за стабилно управление. Стиснахме си ръцете и преговорите приключиха със съгласие от представителите на ГЕРБ, че няма да участваме в правителството”, заяви Симеонов.

Той посочи, че с Красимир Каракачанов застават с имената и лицата си и ще подкрепят програмата за стабилно управление. „След като новото правителство от ГЕРБ, Реформаторски блок, или което и да е било правителство изпълнява тази програма, ние сме гарантите, че няма да се отклоним от нея и ще подкрепяме правителство, ако то не се отклонява от нея”, каза още Симеонов и даде пример, че ако се подпишат за задължително гласуване и това не се въведе в новия избирателен закон, те няма да подкрепят правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика