Трайчо Трайков смята, че трудното в разговорите с ГЕРБ е минало

15565
Трайчо Трайков смята, че трудното в разговорите с ГЕРБ е минало
Снимка: БГНЕС

Не съм усетил да има вътрешен натиск БСП да влиза коалиция в ГЕРБ. При разговори по райони с избиратели получаваме точно противоположния сигнал – да внимаваме и да не влизаме в такава коалиция. Това заяви бившият външен министър Кристиан Вигенин.

БСП не вижда причина да се „пришива” към едно дясно управление на всяка цена. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и няма да действаме като ГЕРБ в миналия парламент, каза Вигенин.

Много баби - хилав кабинет

Душеведите продължават да хвърлят боб по въпроса какво е искал да каже мъдрият български народ с избирането на парламент "Дядовата ръка...

Готови сме да продължим разговорите с ГЕРБ във всеки момент, още след предните разговори стана ясно това, заяви бившият икономически и енергиен министър Трайчо Трайков, който е част от Реформаторския блок. Трайков подчерта, че няма лични амбиции, които да застрашат разговора между двете страни. Очертава се вече в този кръг да участват и председателите на партиите, добави той. Съгласен съм с г-н Борисов, че е много важно кой точно може да осъществи набелязаните мерки и политики, подчерта Трайчо Трайков пред Нова телевизия.

Въпросът при Реформаторския блок е всички да говорим като едно цяло, а не да има разговори от отделни части с ГЕРБ. Смисъл от Реформаторския блок ще има само когато се следва свалянето на модела „КОЙ” и се подпише коалиционно споразумение, което е разписано, смята Трайков. Мисля, че правителство на малцинството ще е заложник и затова се борим за широка коалиция, каза още той.

Според Емил Димитров от АБВ разликите между партията на Георги Първанов и ГЕРБ все още са много, за да може да се говори за участие на АБВ в коалиция. Имаме несъгласие по четири точки, добави той.

Нас ни учудва, че от 18 точки АБВ има несъгласие само по четири с ГЕРБ. Поне половината от другите 14 не могат да са част от програмата на лява партия, но всяка нова партия може да се позиционира където си пожелае, посочи Вигенин.

Настроенията в ГЕРБ за правителство - положителни към цели четири партии

Реформаторският блок, Патриотичният фронт, БСП и АБВ – това са партиите, които попадат в графата „симпатични” на ГЕРБ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика