ДПС ще избира председател напролет

9428
ДПС ще избира председател напролет
Снимка: БГНЕС

В края на април или в началото на май 2016 г. ще се проведе Националната конференция на ДПС, на която ще бъде избран председател и членове на изпълнителните органи, съобщи Лютви Местан.

На днешното заседание на Централния съвет са приети графици за провеждане на местни, общински и областни конференции, които предхождат Националната конференция. Именно в този времеви отрязък най-вероятно ще е и конгресът на БСП. От Столетницата обявиха, че той ще е между 11 и 30 април 2016 г., допълва Topnovini.bg.

Местан: ДПС е втора политическа сила след изборите, РБ има жалък резултат

„По неоспорими данни от ЦИК очаквано първа политическа сила е ГЕРБ, но са прибързани заключенията им за еднополюсен модел за ст...

Последната конференция на ДПС бе на 19 януари 2013 г., когато Ахмед Доган слезе от поста и посочи Местан за свой заместник. Депутати от партията твърдят, че сега и на Местан ще трябва да бъде търсен заместник.

Днес Централният съвет на ДПС е направил анализ и отчет на изборните резултати. "Категоричната оценка на ЦС е, че резултатът на ДПС покрива изцяло предварително дефинираните цели на партията", заяви Местан. И допълни: "ЦС оцени изключително високо огромния пробив, който ДПС постигна на последната конференция на АЛДЕ.

Оказа се, че в момент, когато вътре в България някои политически сили говорят за елиминирането на ДПС, изчегъртването на ДПС, Движението за права и свободи не само, че разшири позициите си в местната власт, а зае и стратегически важната стъпка да има за пръв път вицепрезидент на АЛДЕ. Това е европейското признание за последователната евроатлантическа позиция на ДПС във вътрешната политика на страната.

Имаме самочувствието на единствената политическа сила, която представи своя концепция като отговор на бежанската криза като елемент от цялостната криза, която ЕС изживява".

Местан: Видя се, че "измитането" на ДПС е невъзможно

Резултатът на ДПС показва, че „измитането” на партията е мисия невъзможна. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ДПС Лютв...

Той отново повтори тезата си, че властта не може да е реформаторска заради участието на "Патриотичния фронт" в нея. "Прогнозата ни от 5.10.2014 г., че при тази властова комбинация и евентуално участие на антиевропейски партии не е възможно да се провежда политика на реформи, след година и четири месеца тази теза на ДПС звучи все по-актуално - опасно актуално вече", каза Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика