Цонев сравни Пеевски с Берлускони, Карадайъ не бил помагал на родата с къщи за гости

3750
Цонев сравни Пеевски с Берлускони, Карадайъ не бил помагал на родата с къщи за гости
Снимка: БГНЕС

Защо Делян Пеевски за втори път се отказва да отиде в Европейския парламент – при този въпрос близкият му Йордан Цонев, известен с прякора си Данчо Ментата, коментира, че ДПС като казва, че Делян Пеевски е много обичан, не се шегува. Практика в цяла Европа обаче било да не се ходи в Европейския парламент (ЕП), като си избран – по думите на Цонев Силвио Берлускони 7 пъти можел да влезе в ЕП, но се отказал и чак сега отива там.

Припомняме, че Берлускони има много "цветна" репутация и многократни сблъсъци със съдебната система на Италия. За последно срещу него беше заведено дело заради опит да подкупи свидетел по делото, по което беше обвинен, че е правил секс с непълнолетна проститутка – т.нар. "Рубигейт". А през 2015 година Берлускони получи тригодишна присъда за корупция.

Пеевски няма да ходи в европарламента, бил по-нужен в България

Народният представител и медиен магнат Делян Пеевски няма да става евродепутат. Това стана ясно по време на днешния парламентарен ден, ...

Питайте НСО, заяви Цонев при въпрос от какво се страхува Пеевски, та го охраняват толкова много хора. И възкликна леко иронично на въпрос дали Пеевски е по-влиятелен от Доган, като добави, че на много клипове си личало как при споменаването на Доган на митинги по 5 минути имало френетично викане. "Г-н Доган е икона", подчерта Йордан Цонев, който изрично заяви, че в исторически план Доган е направил така, че турското малцинство в България да не реагира както например в Босна и Херцеговина е станало през 90-те години на XX век.

"Ако не ме питате за какво идвам, може и да идвам", заяви вчера (29 май) Делян Пеевски, а Цонев уточни пред Нова телевизия, че е по-важно Пеевски да остане в България, защото имало много работа. Цонев заяви и, че резултатът от евровота е категоричен – хората не искат предсрочни избори. Той влезе отново в темата как България се обезлюдява и поиска политическите сили в страната да изведат приоритети, които са валидни за всеки български политик. Според Цонев, има начин България да тръгне с ускорена стъпка по пътя на икономическия прогрес, като той призова всички партии да седнат на една маса и да прегледат програмите си, за да извадят няколко приоритета – демографската криза и образованието.

В този аспект депутатът от ДПС беше попитан сега какво ще стане, след като съдът позволи на тарикатите с къщи за гости да обжалват наложените им глоби заради сбъркана методика за финансови корекции. Цонев отвърна, че не трябва заради 20-30 къщи да се компроментира цялата програма и отрече, че председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е част от схемата и негови роднини, с протекцията на ДПС, са се възползвали. "Колко можеш да се обогатиш с една къща – като бизнес говоря", попита Цонев.

Интересен аспект е, че Цонев поздрави ВМРО, че не се е държала "фашистки" на тези евроизбори и предположи, че това им е помогнало за добрия резултат.

Приближен до ДПС журналист: Доган да разбере кой го заблуди за евроизборите

Порталът на Доган за евроизборите е хакнат. Това заяви главният редактор на сайта "Родопи 24" Илхан Андай пред bTV. Причина за това тв...

Що се отнася до резултата на ДПС на евроизборите, който е с около 150 000 души по-малко от очакваното, Цонев коментира, че няма проблем, защото ДПС ликвидирало ДОСТ от политическата карта. На сегашните избори ДОСТ събира около 4-5 000 гласа.

Цонев продължи да критикува преференциите като технология в изборите и добави, че избирателите на ДПС не ползвали много преференцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика