Голф Единичките на Евроизборите

9138
Голф Единичките на Евроизборите
Снимка: колаж/Пламен Ставрев

На Евроизборите освен грандовете водачи на листи и хора на сигурни избираеми места, които са като Фолксваген-Туарег, по трасето на гонката пърпорят и вдигат шум един немалък брой гончета от втория ешелон, които на езика на инвестициите можем да наречем Голф Единичките на компетишъна. Първото поколение на Фолксваген Голф е емблематична кола за българския Преход и пернишката душевност.

Повечето от тези кандидати Европарламент няма да видят, но ще вдигнат гюрултия, ще помогнат на патроните си, ще направят някой лев и ще повишат личната си популярност, която си е безценен социален капитал.

Силен представител на вида е четвъртият в листата на ВМРО Андрей Слабаков - син на легендарен актьор, сам той колоритна фигура, тълкувател на Биг Брадър, изразител на популярни тези като - “ще пуша, къдет си искам, фанете ме за косматия джендър”. Той, разбира, се до Страсбург и Брюксел няма да стигне, освен по някаква друга работа. Но на водача Джамбазки ще свърши хубава работа и същият, ако е човек, няма да се стиска.

В същата листа още по-назад - на 9-о място, е евангелският талибан Александър Урумов. Макар и назад в редицата, Урумов е скрита лимонка с висока лична популярност - той може да мобилизира и преференциален вот, а неговата Голф Единичка да се окаже с мощен пернишки тунинг. В социалните мрежи Урумов е един от най-активните пропагандисти на истерични тези като - “пазете децата, джендърите идват”. В свободното си време заработва като пиар - например на БНБ в периода, когато сплескаха КТБ.

Трудно е да се предскаже съдбата на най-корпулентния еврокандидат - втория в листата на ДПС Шиши Пеевски, който определено не е втора ръка кандидат, но не се знае дали съществува извън творчеството на т.нар. му “медии”. Преди три години Бойко Борисов обяви, че “Пеевски напуска България, няма го!” И воистина го няма, но може би все пак премиерът продължава да го вижда в огледалото, защото ЦИК приема, че кандидатът Пеевски не е фантом и го регистрира за участие. Кандидатът обаче не се е явил на нито едно предизборно мероприятие на партията си - присъства само на един плакат, където до колегите му най-вероятно го е залепил някой колажист като Валдес ФотоШопа.

А между другото фолк певицата Цветелина Янева, близка до образа на Пеевски, има някакъв клип с рапъра Сто кила. Това звучи гордо и корпулентно!

За Николай Бареков даже не разбрахме успя ли да се регистрира за изборите или все пак ще става учител по български, както беше обявил. Последно го гледахме, че плющи с бича по Джамбазки и пита като строг хетеросексуалист: “Джендър ли е Джамбазки?!” Ако все пак Бареков участва - без парите от КТБ няма да стане тая работа за втори път.

В червените редици също имаше интересно движение на тектоничните плочи с нареждане и пренареждане на листата, защото в ръководните органи на партията имаше различни виждания. След Голямото пренареждане в крайна сметка Иво Христов, който скочи от Президентството в Еврокампанията, изпревари в листата шефа на ПЕС Сергей Станишев, двамата са на 4-о и 5-о място, които може би са на ръба на бариерата и не се знае кой на кого може да издърпа килимчето изпод краката. Говори се, че Станишев има сериозни възможности в тази посока. В същата листа под номер 8 е Румен Гечев, който в наши дни не е най-пробивният кандидат, но пък беше вицепремиер на Жан Виденов - времето, когато България преживя банкова криза с размерите на няколко КТБ-та.

Ако искаме да съборим еврото най-накрая, като са толкова претенциозни европейските финансисти и не ни приемат в Еврозоната - Румен Гечев е човекът за тая работа. Ако някой много е набрал на еврото - най-силният му ход ще бъде да задейства наказателен преференциален вот именно в полза на Гечев, който може да събаря валути, както Одисей - крепости.

 

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...