X
 
 

Когато комунистите се дъвчат

7561 13
photo of Когато комунистите се дъвчат
Снимка: БГНЕС
Няма начин поне малко да не ви е зарадвала издънката на Сергей Станишев от вчера, 17 март. Как коя – тази, че старата му любов хваща все пак ръжда - здрава Председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) не успя да оглави листата за евроизборите на "домашната" си партия и то за сметка на бившата си половинка Елена Йончева. Какво по-голямо доказателство, че Станишев дори за Брюксел не става вече – там, където от българска гледна точка ходят само тези, които вече тук съвсем за нищо нямат шанс.

Какъв е Станишев мисля няма нужда да се припомня. В паралелна вселена сигурни чука камъни в някой изолиран курорт. В България, за съжаление, все още има подкрепа на немалко силни фигури в БСП. Но именно тази подкрепа ясно показва, че БСП не е и няма да бъде алтернатива – българските социалисти не са социалисти от европейски модел, те са просто попребоядисани комунисти и никога няма да бъдат нещо различно.

Но когато вълците се самоизяждат, няма как това да не радва. Защото това е единственият инструмент за регулация, който работи в съвременна България. Гражданското общество явно не работи – ако работеше, ГЕРБ и БСП нямаше да са първа и втора политическа сила. Всъщност гражданско общество още няма – дано някога да има. Когато проима, тогава няма и Станишевците изобщо да са новина – защото ще са минимум твърде незначителни, за да им обръща някой внимание, а максимум - в затвора. Дотогава ще се радваме и на рака като на риба – въпреки опасността от някое такова джафкане да се (пре)роди ГЕРБ.

п.п. Едно въпросче и към "алтернативата" "Воля" – г-н Марешки още ли иска само в брой по бензиностанциите и аптеките си? Там, където Бате Бойко уж "засили" контрола, електронни системи внедрява, че държавата да следи да няма сив сектор. Аз си знам, че сигурно има много резонна и 100% патриотична причина за тази работа, но за един приятел питам – нероденото гражданско общество!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Дреме ми на уя !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  БАШ КОМУНЕТАТА СА В ГЕРБ! ТЪПИ, НО МНОГО АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ НА ВСЯКА ЦЕНА С ЦЕЛ НЕОБЕЗПОКЯВАН ГРАБЕЖ С ЧАДЪР ОТ МВР, СЪД И ПРОКУРАТУРА!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  капут смачкан !
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  вие за нищо градивно не ствате . Пазите ги много ревнностно. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИРА СТОМАНА. НОВ КУРС НА РАЗВИТИЕ.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Много калпава в днешно време стоманата. И как да не е, като я произвеждат в олигархични офшорни фирми!
  : 0 !
 • българин 4 българин преди 7 месеца Профил на трол?
  Ачев, комунистите не се дъвчат, те се плюят, а нас, глупаците, които ги търпим, нас дъвчат, та чак оглозгват до кокал, що касае до станишковците, ами тиквата нали се изрепчи, че не сме "троянски" кон, ето на, полека-лека кремълските човеконенавистни гадове започнаха да губят почва на Балканите, та дори и у нас, КОЙ, кога и защо сложи серГейчо за министър председател и след това прехвърли виж още ›› начело на песовете в ЕС, КОЙ?!o.com
 • българин 3 българин преди 7 месеца Профил на трол?
  Ачев, комунистите не се дъвчат, те се плюят, а нас, глупаците, които ги търпим, нас дъвчат, та чак оглозгват до кокал, що касае до станишковците, ами тиквата нали се изрепчи, че не сме "троянски" кон, ето на, полека-лека кремълските човеконенавистни гадове започнаха да губят почва на Балканите, та дори и у нас, КОЙ, кога и защо сложи серГейчо за министър председател и след това прехвърли виж още ›› начело на песовете в ЕС, КОЙ?!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  За пореден път БСП се разграничава от европейските социалисти и се идентифицира като олигархосоциалистическа партия от кремльовски тип. Само родните овце блеят "Беее-Сееее-Пееее..." и се борят за социализЪма с кебапче в уста на Бузлуджа.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  В една алтернативна Вселена станишев чука камъни. Аха , костов му помага да си изпълни нормата щото е жив взян. На намелен хранителен режим е. В друга алтернативна Вселена станишев е осъден на най тежкото наказание , костов също и чукат камъни техните съучастници. В тази обаче ядат и пият и са есейци. ес Ги обича много.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А Кремъл обича ли ги?! Би трябвало щото костов си е техен агент.
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Поздрав за Октомври: "Да имам малък чук един вълшебен чук на лошите напук да имам този чук И всички лоши хора ще удрям по главата да станат по-добри, добри Да имам малък чук, йеее на лошите напук!" Брат, вярвай, ако имах такъв чук, първо тебе щях да оправя!
  : 1 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А, така ли ? Е , що мен ? Аз не съм осъждан , срещу мен не тече наказателно производство , далеч съм от подозрения за корупция и кражби и срещу мен няма никаква следа от КРАЖБИТЕ НА Прехода. Каквото и злодейство да имам някога извърешно от мен , а аз нямам но да предположим ще е някакво битово дребно с изтекла давност. Но ти си съучастник именно на тези , ти си съучастник и на много по опасни съще виж още ›› ства от тези или на някой от тези.
  : 9 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Щото така ще станеш един по-добър Октомври, а не Кръволока Октомври, който мечтае за реки от народна кръв!
  : 1 !