Пеевски няма да ходи в европарламента, бил по-нужен в България

5454
Пеевски няма да ходи в европарламента, бил по-нужен в България
Снимка: БГНЕС

Народният представител и медиен магнат Делян Пеевски няма да става евродепутат. Това стана ясно по време на днешния парламентарен ден, когато Пеевски изненадващо се появи в Народното събрание. "Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България", каза Пеевски пред журналисти в парламента, предаде Агенция "Фокус".

На въпрос какво го води в Народното събрание, Пеевски отговори: "Как какво ме води насам? Идвам на работа. Аз съм избран за народен представител, тук съм. Аз си ходя в районите и работя. Това е важното за хората - не смятам, че работата е само в Народното събрание", каза Пеевски.

Припомняме. че Пеевски записа същински антирекорд по неявяване на работа. Депутатът е бил на работа за последно на 19 април 2017 г. - деня, в който се проведе първото заседание на настоящото 44-то Народно събрание.

Попитан дали вече ще идва по-често в парламента, Пеевски отговори: "Ако не ме питате за какво, може и да идвам". Попитан дали има идеи за нови законопроекти, той посочи, че ще се разбере и че винаги има идеи за нови законодателни инициативи.

На въпрос дали е готов да седне на една маса с премиера Борисов предвид лошото състояние на патриотичната коалиция, Пеевски отговори: "Вижте, с премиера Борисов може да сяда председателят. Аз няма защо да сядам с премиера Борисов".

Попитан дали е бил ракетоносител на евровота, Пеевски призова да се погледнат подобрените резултати от парламентарния вот. На въпрос дали не подвежда избирателите като се кандидатира за евродепутат, а след това се отказва от мястото в ЕП, Пеевски отговори: "Хората не ги подвеждаме. Пращаме хубави млади хора в европарламента. Ние сме за това. Затова толкова години сме в ДПС", каза той.

Пеевски ще излезе пръв в листата на ДПС, след като Карадайъ се откаже

Мустафа Карадайъ, както и бе казал на хората, ще се откаже от Европейския парламент, припомни зам.председателя на партията Йордан Цонев...

Пеевски уточни, че най-големият преференциален вот в ДПС е за Мустафа Карадайъ и за него. "Той е на първо място, аз съм на второ, което потвърждава позициите ни", допълни Пеевски. Според него резултатът на ДПС на евроизборите е много добър.

На въпрос дали е имало обструкции от АЛДЕ и затова се е отказал да бъде евродепутат, Пеевски отговори, че тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев и медиите, които работят за Иво Прокопоиев. Той ги определи като "лични негови слуги".

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ допълни, че ако АЛДЕ е имал обструкции, листата на ДПС е нямало да бъде такава. "Това са само внушения като въпроси. Нещо повече - председателят на АЛДЕ беше в България на предизборна кампания при тази листа", допълни още Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика