Сидеров не вярва, че БСП може да бие ГЕРБ на евроизборите

3338
Сидеров не вярва, че БСП може да бие ГЕРБ на евроизборите
Снимка: БГНЕС

Когато си в опозиция, колкото и прекрасни идеи да имаш, не можеш да ги реализираш. Когато си в управление, правиш компромиси, но поне можеш да си реализираш част от идеите. Политиката е изкуството на възможното. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Ако бях избран от народа да управлявам, това, което обещах, щях да го изпълня на 100%. Не бях избран, но в сегашната коалиция мога да изпълня нещичко, каза Сидеров и даде за пример новата болница в Ямбол, за която, по думите му, е лобирал много. "Десетки наши предложения стояха в чекмеджето, сега поне нещо минава", посочи той.

Сидеров: България да каже ясно на Брюксел, че губим от санкции срещу Русия

България трябва да бъде по-смела, по-суверенна и да каже ясно на Брюксел, че страната ни губи икономически от санкции срещу Русия. Бъл...

Лидерът на "Атака" каза, че според него ГЕРБ ще е с предимство пред БСП. "Няма такава опасност БСП да изпревари и това да създаде настроение за предсрочни избори", заяви той.

Сидеров коментира и, че в коалицията на "Обединени патриоти" в крайна сметка партньорите му поискали да се "измерят" на евроизборите и вероятно сега ще стане, което обаче носи рискове в т.нар. малка коалиция. На въпрос на Нова телевизия ако някой е с много по-добър резултат на евровота, дали ще има преформатиране на управлението, Сидеров отговори, че не мисли така.

По отношение на бъдещето на България в Европейския съюз, Сидеров подчерта, че "Атака" иска преразглеждане на Договора за ЕС, за да получи България повече. "Имаше един такъв филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", напомни лидерът на "Атака" и уточни, че не може само да разчитаме на еврофондовете, защото с тях не се развива индустрията ни. "Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес", смята Сидеров и припомни затварянето на АЕЦ "Козлодуй".

Лидерът на евролистата на "Атака" Георги Димов посочи, че България винаги е била част от ЕС и е спекулация въпросът дали ще излизаме от ЕС. Той напомни, че по чл. 48 от Договора за ЕС може да има предоговаряне – на субсидии, на квоти. Това, на което също държим, е обща европейска минимална заплата, подчерта Димов. Според него България има много важен геополитически ресурс и той трябва да бъде използван. "Не е ли по-важно България да продава газ и ток на Турция, а не обратното? Много е важно България да се бори за големи геополитически проекти и тези, които са ги изпуснали, са национални предатели", смята Димов.

Партия "Атака" вдигна мерника на социолозите, заплашва да съди БНТ

Политическата партия Атака се закани да съди държавната телевизия БНТ и някои социологически агенции. Социолозите са обвинени в корупци...

Същевременно Димов каза, че се е разделил с Движение 21, от което също преди време е бил кандидат за избори и е участвал в ръководството му - заради отношението към Русия. Аз съм русофил, заяви той и уточни, че връзката с Русия може да даде много на България.

Блиц въпроси

Европа е полуостров от континента Евразия – така Сидеров отговори на първия от серия блиц въпроси на Нова телевизия. На питане кой е примерът му за български жив политик, той каза: "Цветан Цветанов, разбира се". Порочен човек съм, грешен, и си го признавам, продължи Сидеров. Най-добрият ми приятел е премиерът, кой друг. Миналото лято почивах в Созопол, от малък съм там и не ми омръзва, уточни лидерът на "Атака".

Гордея се с младите хора, които създадоха школата на „Атака”. Понякога се срамувам от овчедушието, бездарието на хора, които виждам около себе си, каза ще Сидеров. "Минималната заплата трябва да надвишава 1000 лева, защото гледаме европейските стандарти. Последно се разплаках – нека се сетя кога за последно правих салата с лук. Ако трябва да съм честен, когато Цветанов подаде оставка", посочи Сидеров.

Волен Сидеров: Нашите кандидати не са били политическа номенклатура

Партия „Атака“ регистрира в ЦИК листата си за изборите за членове на Европейския парламент, предаде репортер на Actualno.co...

Финалът на откровенията му беше следният: Преди да вляза в политиката, изкарвах повече пари. Сега давам всичко вкъщи – колкото ми даде джобни жената на ден, толкова. Не ползвам асансьор, живея на петия етаж – не е лошо, поддържам форма и няма опасност да заприличам на някой от коалиционните ми партньори. На въпрос дали има име от друга евролиста, което да му прави впечатление и да одобрява, той резюмира така – всички са с качества, симпатични, пожелавам им успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика