Свиленски отрече, че Нинова готви мащабна смяна на хора в БСП в своя полза

4054
Свиленски отрече, че Нинова готви мащабна смяна на хора в БСП в своя полза
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова заяви своята воля за явяване на нови избори в БСП и искане на нов кредит за доверие. Това заяви зам.-председателят на БСП и председател на щаба за евроизборите на Столетницата Георги Свиленски.

На въпрос може ли по места нещата с организационната структура на БСП така да се променят, че Нинова да си гарантира нова победа, Свиленски увери, че това не е така и всичко си зависи от местните общински и областни структури – дали да си сменят ръководството или не, ако са недоволни от конкретните резултати на евроизборите. Нека всеки един член на БСП има право да гласува за нов председател, каза още той пред bTV.

Преференции издигат Станишев в евролистата на БСП?

Сергей Станишев става втори с преференциалния вот, съобщават от "24 часа" според предварителните данни от протоколите на изборните коми...

Свиленски изрично уточни, че Нинова още не е подала оставка, както каза и тя самата вчера (27 май). Докато още няма изработени правила за новия избор за председател, Нинова си остава водач на червените, повтори депутатът.

Партията показа на тези избори, че е мобилизирана, продължи с бодър тон Свиленски, който благодари на ядрото на БСП, че е излязло да гласува. Той отрече и, че по време на кампанията имало знаци какъв провал ще има за БСП и колко ще е ниска избирателната активност. Свиленски посочи и, че имало секции с 85% изборна активност, а от тази активност 95% била в посока една партия, с което намекна, че това е явен знак за купен вот, но не даде конкретни примери, а каза единствено, че БСП продължава с анализите си.

Попитан дали е било грешка отношението към Сергей Станишев, Свиленски пак използва думата "демократична" за БСП и организацията ѝ и че било нормално да има различни мнения и позиции. "Като направим анализа, поканете ме и ще ви кажа грешка ли е било или не", добави червеният депутат. И уточни, че не му се вярвало да има боричкания и по места да има кампании "за или против Корнелия Нинова", "за или против Сергей Станишев".

Свиленски счита и, че анализаторите, говорещи за агресивната кампания на БСП против ГЕРБ, всъщност водят кампания срещу БСП. "Ние с Борисов равностойни ли сме – той в служебната "Тойота" или аз, ходещ по улиците”, възмути се червеният депутат, който е категоричен, че Борисов се е възползвал от държавни ресурси. "Това ли е работата на министър-председателя – да вози Нанков", попита народният представител.

Зарков: Загубата на изборите не променя целта ни - да бъдем алтернатива на ГЕРБ

"БСП загуби изборите, това е факт, но БСП не се е отказала от основната си цел - да се изгради като алтернатива на настоящото статукво ...

"Учудващо е, че още 5% от вчера от 12 часа на обяд не са преброени. А при тези малки разлики – БСП изостава с 6-6,5%. Може да се окаже, че тази разлика е още по-малка. На фона на това, че БСП е единствената партия, която вдигна резултата от предишните избори". Това заяви в предаването "Здравей, България" Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com