Веселин Марешки: Ние пишем новата история на Европа*

6832
Веселин Марешки: Ние пишем новата история на Европа*
Снимка: БГНЕС

"Европейският съюз (EС) даваше отлична възможност за предателство на нациите и техните интереси. Ние от "Воля" обаче искаме да служим на народа си, а не да се издигаме. Ние искаме Европа на нациите". Това заяви лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки при откриването на кампанията на политическата формация за европейските избори, предаде репортeр на Actualno.com.

Депутатът и заместник-председател на Народното събрание оглавява листата на коалицията "Воля" – Българските родолюбци" за предстоящия на 26 май вот. Припомняме, че листата се състои от 16 души. Освен партията на Марешки, членове на коалицията са Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Българска социалдемократическа партия, Християндемократическа партия на България и ПП „Обединена социалдемокрация“.

"​ЕС не е въпрос на подчинение, той трябва да е основан на равноправно партньорство. Няма Европа на две скорости. Има взаимопомощ, сътрудничество и общи цели за народите ни", каза Марешки в присъствието на препълнена зала, която няколко пъти го аплодираше на крака.

Специално за събитието лидери на европейски патриотични партии пристигнаха у нас. Делегацията бе водена от Марин Льо Пен, председател на френския крайнодесен "Национален сбор", който е гръбнакът на "Движение за Европа на нациите и свободите", в което партия „Воля“ получи покана да членува преди половин година. В делегацията влизаха още белгийският евродепутат от партията Влаам Беланг, Геролф Анеманс, Людовит Гога, председател на словашката партия „Родина“, както и Радим Фиала, съпредседател на чешката партия „Свобода и пряка демокрация“.

"Марин Льо Пен е призната за един от новите лидери на Европейския съюз. Новите избори предполагат и нов избор, тъй като той е осъзнато решение. Ние сме заедно да убедим нашите сънародници, че най-правилният избор е номер 21 - "Воля" - Българските родолюбци", категоричен бе Марешки. "Аз не искам държава, в която всеки трети българин живее в бедност. Ние пишем новата история на Европа. За мен 26 май е датата на възраждането на европейския проект", заяви още лидерът на "Воля".

​"Днес свободата е изключително важна. Трябва да се борим за Европа, която не заличава нациите. Вие знаете какво означава да се съпротивляваш и да се бориш. Вие сте истинската Европа. Ние искаме такава Европа, не безлична Европа", каза пред гостите на събитието Марин Льо Пен.

"Ние трябва да защитим това разнообразие и да запазим постиженията на Европа и всичко това ще се решава по време на изборите на 26 май. На карта е поставена идентичността на държавите. Заплашени сме от масова миграция, която в наложена със сила върху нас", смята Льо Пен.

По думите ѝ всичко това унищожава нашите национални култури и може да доведе до обезличаване. "Ние вярваме, че ЕС не е Европа и тази чудовищна организация унищожава Европа със своята идеология. Ние трябва да възстановим Европа. Ние не трябва да се подчиняваме на ЕС", призова Льо Пен.

Според нея е много важно всички ние да гласуваме - добре и разумно и да подкрепим патриотичната партия в България. "Европа на суверенните народи има нужда от това. Ние трябва да работим заедно, защото историята ни учи, че не можем да пренебрегваме опасностите, пред които сме изправени", поясни още Марин Льо Пен.

Снимки: БГНЕС

* * *

* Платена публикация в рамките на предизборната кампания за вота за Европейския парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com