Кирил Петков каза какво ще стане, когато мандатът дойде при ПП

12092
Кирил Петков каза какво ще стане, когато мандатът дойде при ПП
Снимка: Продължаваме промяната

"Това, което виждаме, че ще бъдем втора политическа сила. Накрая ще бъде около 2% разликата. Вярвам, че много хора днес не отидоха до урните, защото животът стана по-труден последните 7 месеца. Инфлацията, която ни заля, беше европейски феномен. Това може би е причина номер едно за сегашния резултат", каза той и уточни, че избирателната активност е много ниска", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в София. 

Той определи като грешка коалицията с ИТН и нарече формацията "Троянски кон". "Не бихме давали отново на една партия цяло министерство", смята още Петков. 

Петков отговори отрицателно на въпрос на Actualno.com ще подкрепи ли кабинет на ГЕРБ и ДПС. На другият въпрос на медията ни, а именно  дали ще има избори февруари, той заяви, че отговорността е на ГЕРБ. "Ние сме с 50 депутата от 240. Реално отговорността да се сформира правителството е на първата политическа сила. 50 от 240 не е пречка за тях, ако имат сериозното отношение да сформират правителство. Ние с 67 депутата го направихме. Осъзнаваме, че няма да е лесно за тях, но те имат отговорността да сформират правителство", заяви Петков.

Според него ГЕРБ са готови да бъдат в управлението с ДПС. 

Петков каза, че "Продължаваме промяната" не може да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС. "чисто ценностно сме много различни. Делян Пеевски и Бойко Борисов ние няма как да сме между тях, да говорим за върховенство на закона и за Антикорупционна комисия. Като опозиция ще бдим над всеки харч, над всяка обществена поръчка и решения и предложения, които са важни за България като гласуване за бюджет и други важни политики - ще бъдем конструктивни", заяви Петков. 

Той заяви, че вълкът може да си мени козината, но си остава вълк. "Даже хора с прякора Вълка са свързани със същите тези партии", добави съпредседателят на "Продължаваме промяната". 

Петков смята, че е постъпил отговорно пред избирателите си, след като се е включил извънредно в дебата на бТВ. "Нямаше по-отговорна позиция от тази аз лично да се появя точно на този изборен дебат. Този човек не дойде по лични причини и изборът беше аз да дойда", каза Петков.

Преди изявлението си съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира в изборното студио на бТВ какво ще стане, когато мандатът дойде при "Продължаваме промяната".  "Ако не можем да съберем мнозинство на промяната, ще си върнем мандата. Няма такова нещо като експертно правителство", смята Кирил Петков. По думите му всяко едно правителство е подкрепено от политически сили.

Петков разкритикува ДПС, че думите им преди изборите са си за преди изборите. 

"Нашите избиратели трябва да са спокойни, че ние безпринципна коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да направим. Ние давахме най-доброто, което можехме. Работихме от сутрин до вечер за това. Тези хора се чувстват, че тези месеци са били трудни и не са били достатъчно мотивирани да отидат да гласуват", коментира Петков. 
"Наистина оценяваме, че в момента не сме първа политическа сила. Ще уважим този избор на гласоподавателите. Това, което искам да кажа на нашите избиратели е, че нашите обещания преди изборите и след изборите ,ще бъдат едни и същи", каза той. 

ОЩЕ:"Продължаваме промяната": Загубихме изборите, успех на ГЕРБ в сформирането на правителство

Резултати според последните данни на ЦИК:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2022:

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям процент от контролирания вот

"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо нея": АКФ с нови разкрития за изборни нарушения (ВИДЕО)

"Информационно обслужване" отговори на Петков след обвинение за манипулация на вота

Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха пътя на Георг Георгиев към парламента

Външният министър заговори за гласуване по пощата в чужбина

Хазарта към Борисов: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Какво означава "Дневникът е подправен" - обяснение на "Сиела Норма" до ЦИК

ЦИК обяви колко е била избирателната активност на 2 октомври

Атанас Атансов: Борисов няма право да търси подкрепа от тези, които го свалиха

Борисов предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2022