Новият областен управител на Кърджали е Никола Чанев

26952
Новият областен управител на Кърджали е Никола Чанев
Снимка: БГНЕС

Никола Чанев от гражданската квота на ГЕРБ е новият областен управител на Кърджали и в първия си ден на поста той обяви, че ще работи плътно с кметовете, но няма да допусне увеличаване на местните налози, предаде БГНЕС.

Чанев е на 36 г., икономист по образование, магистър по счетоводство и контрол, с втора магистратура по национална и регионална сигурност. Работи в системата на НАП от 2005 г. на различни длъжности – от данъчен инспектор до началник на сектор. Той замени на поста Начо Ковачев, който бе назначен от служебното правителство на проф. Огнян Герджиков и ръководи областната администрация през последните 3 месеца. Днес и двамата се явиха пред журналистите в компанията на зам.-председателя на парламента Цвета Караянчева, избрана за депутат с гласовете на Кърджали.

Красотата на Дяволския мост (СНИМКА)

Дяволският мост, е мост на река Арда в Община Ардино, Област Кърджали. Намира се в живописен пролом на около 10 километра северозападно...

„За мен няма значение коя е политическата сила, издигнала тези кметове, но няма да мълча и за проблемите. Липсата на осветление по улиците, дупките по асфалта в областния град, а и не само в него, милионите, изхарчени безсмислено, всичко това ще бъде предмет на дискусии. От сега искам да заявя на управляващите в 7-те общини, че няма да подкрепя нито едно решение за увеличаване на местните данъци. Аз и представляваната от мен администрация винаги ще бъдем на страната на гражданите на областта, независимо дали те са от областния град или от най-малкото селце“, подчерта Никола Чанев.

Той посочи и приоритетите си – изграждане на околовръстния път на Кърджали, който е част от международното шосе към Гърция, разширяване на ГКПП „Маказа-Нимфея“, спортна зала за децата, повишаване на доходите, отваряне на нови работни места чрез стимулиране на икономиката. Според него работните места ще се открият с изграждането на нова индустриална зона, подходяща за развитие на бизнеса.

Чанев си постави и свръх-амбициозната цел до края на мандата му да не остане населено място без течаща вода и канализация. Скалният град Перперикон и Маказа могат да са златната мина на областта в сферата на туризма, за реализирането на приоритетите си ще разчитам на Цвета Караянчева, която е наш ярък представител в законодателната власт, уточни Чанев. Той каза още, че ще положи усилия Кърджали да не бъде в периферията на държавата, а място, в което националните ценности се уважават и почитат.

Преди амбициозният администратор да се представи, служебният му предшественик Начо Ковачев се отчете за свършеното през 3-те месеца, но отказа да отговори защо е уволнил заместник-управителите. Но подчерта като особена лична заслуга факта, че успял да доведе служебния премиер Герджиков на посещение в Кърджали и на ГКПП –Маказа. 

Три партии си поделиха мандатите в Кърджали

ДПС, ГЕРБ и БСП си поделиха 5-те депутатски мандати, които се полагат на Кърджалийския избирателен район, а изселническа организация в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com