Област Кърджали вече е в ръцете на Начо Ковачев

2718
Област Кърджали вече е в ръцете на Начо Ковачев
Снимка: БГНЕС

Кърджали има нов областен управител, досегашният напусна властта, като и двамата дадоха дума да работят под пълна пара за предстоящия вот.

Новият управител e Начо Ковачев и не е непознат на местната общественост, полковникът от запаса бе зам.-областен управител два мандата, излъчен от актива на НДСВ. След това участва в състава на общинската избирателна комисия при двойния вот за местно самоуправление и президент, както и в районната комисия за референдум и още веднъж за парламентарни избори.

Земетресение в Турция бе усетено в Хасково и Кърджали

Земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес в 12.58 часа в района на турския град Измир. Трусът бе усетен в о...

След като сам припомни тези факти, той допълни, че мисли, че има виждане по въпросите, които касаят областната администрация и затова е приел предложението да я оглави, макар и временно, предаде БГНЕС. Бях помолен да изпратя си-вито си и вчера научих, че съм назначен, посочи Ковачев. Той декларира, че действията му по отношение на организацията на парламентарния вот ще бъдат изцяло базирани на Изборния кодекс и на решенията на Министерския съвет.

Досегашният Илия Илиев от ГЕРБ няма да се оттегли от политиката, остава общински лидер на партията, но няма да влезе в кандидат-депутатската листа, макар да е предложен. „Вчера бяхме в София, в централата на ГЕРБ. Водени са разговори и сме провели събранията, на които се правят номинациите. Листата ще бъде обявена след решението на изпълнителната комисия, още нямаме такова и нямам информация кога ще се събере самата комисия“, съобщи Илиев и поясни, че със сигурност листата ще бъде с 10 имена от различни професии.

Със сигурност и областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева ще оглави листата. Има много достойни кандидатури, трябва да участват и други хора в изборите, трябва да им се даде възможност за участие в надпреварата, но аз си направих самоотвод, посочи Илия Илиев в последния си ден на поста. Той заяви, че ще работи с пълни сили за постигане на изключително добър резултат за ГЕРБ.

„Не се оттеглям от политиката и не виждам причината за това. Ние се борим за един мандат от 5-те възможни за нашия избирателен район и досега винаги сме работили за нашия водач в листата, който винаги е Цвета Караянчева. Борим се за повече гласове, но в Кърджали ДПС ги контролира и владее. Както знаете, има нови играчи на сцената – Веселин Марешки и партия ДОСТ, които се борят за турските гласове. През изминалите години успяхме да откъснем около 10-15% от тях, ще се борим да ги повишим. Но какво ще се случи, зависи от сблъсъка на идеи и от доверието на хората“, коментира Илиев.

Затруднено е придвижването линейките в Кърджали, Видин, Враца и Монтана

Затруднено е придвижването на екипите на Спешна помощ в областите Кърджали, Видин, Враца и Монтана. Това съобщи зам.-министърът на здра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика