7 идеи как бързо и икономично да украсите дома си

26493
7 идеи как бързо и икономично да украсите дома си
Снимка: iStock/Guliver

По-малко от месец преди коледните празници, всяко едно семейство се чуди как да украси дома си. Дали да заложи на изпитаните методи като гирлянди и пухкави мечета, или да направи нещо по-нетрадиционно и оригинално. Идеите за коледна украса за безбройни, не всички обаче биха се вместили в коледния бюджет. Ако съберем парите за подаръци, куверт за нова година, храна и някое празнично излизане, ще видим, че отдавна сме превишили заплатата за Декември. Именно затова направихме нашите 7 предложения за коледна украса, която е бърза, лесна и икономична. Вижте кои са те:

1. Чаша за вино, огряна в светлина

Чашата за вино е превърната в символ на уюта и любима компания до камината. Какво ще се случи, ако я превърнем в свещник. Вземете една чаша и я подсушете добре. Наредете в основата й малки цветни камъчета до половината. Върху тях поставете малка декоративна свещ.

Може да направите няколко чаши в различни цветове, като ги аранжирате като свещник, който да краси коледната ви трапеза.

чаша

Чаша за червено вино 590 мл HEDERLIG, ИКЕА, 2,99 лв

2. Тиган vs. коледен чорап

Свикнали сме да асоциираме Коледа с коледния чорап. Той се поставя до камината, а в коледната сутрин ние се надяваме Дядо Коледа да е оставил вътре подарък. Какво ще се случи, ако вместо чорап – използваме тиган.

Вземете стар тиган, който няма да ползвате или купете нов. Опаковайте с опаковъчна хартия основното му тяло, а дръжката закачете над камината. Залепете малки кукички върху опакованата част, а на тях сложете старите коледни чорапи от предходни години. Така ще направите интересна и нестандартна украса.

Тиган за сотиране с капак OUMBARLIG, ИКЕА, 31,92 лв

3. Възглавничка с пожелания

Възглавницата се свързва основно със спалнята, ние обаче можем да ви предложим декорация с нея за всяка стая. Купете малка възглавничка с размери 60/50. С помощта на стари водни боички или пастели започнете да оцветявате направо върху нея. Напишете коледни пожелания, нарисувайте елхи и Дядо Коледа или пък залепете стикери. Нестандартната украса може да бъде прибрана след Коледа и използвана година наред.

4. Коледна настолна лампа

Идеята ни за коледна настолна лампа е свързана преди всичко с нейната трансформация. Намерете настолна лампа с приблизителна височина около 30 см. Изрежете от списания за интериор или коледна декорация картинки и снимки на красиво украсени домове и ги залепете върху лампата, като внимавате да не закачите някои от електрическите й части. Когато я пуснете да свети, ще се насладите на една уникална коледна картина. Друга идея, свързана с лампата, е да я облепите с парчета червен план. Върху него може да нарисувате ангели, крилата на които в последствие да украсите със златна боя. Така, при светлината от лампата, ще се направи контраст с ангелските крила, което ще даде несравнимо преживяване.

Можете да вземете и готови коледни абажури, които да внесат празнично настроение в помещението.

Абажур STRÅLA, ИКЕА, 7,99 лв

5. Изтривалка, която да носи коледен дух

Изтривалката пред врата на дома винаги е свързана с нещо мръсно, за което рядко се срещаме. Все пак, добрите домове започват със своята украса именно от входната врата. Освен традиционните коледни венци, може да украсите и своята изтривалка. За целта може да купите нова, в пъстър цвят, като размерите й може да са 80/50. С помощта на червен гирлянд и лепило, облепете всички страни на изтривалката, като получите нещо като малко кашонче. Изрежете различни коледни декорации от картон и ги завържете с конец за гирляндите. Така ще получите подобно на пано картина, която обаче сте сложили на пода. Повярвайте – всеки гост ще бъде развълнуван, когато я види!

 

Гирлянд, VINTER 2018, ИКЕА, 3,99 лв

6. Буркан с курабии

Стъклените буркани са едно от нещата, които обикновено имат само едно приложение. Нашата идея е да ги превърнете в стилни бисквитиери. Направете любимите си коледни сладки по рецепта на баба и ги поставете в буркана. Може да го украсите с различни бои или стикери от външната страна, за да има коледен дух. Друго приложение на буркана може да бъде, като го използвате за светещ цилиндър. Вземете няколко броя средно големи буркана и поставете коледни лампички в тях. Поставете ги в някои ъгъл на стаята или върху камината и ще имате ненадминат коледен декор.

7. Коледни къщички

С малко остатъчен картон можем да си направим коледни къщи. По подобие на къщичките за птици, само че от картон, като интересното при тя е, че можем да ги поставим върху някоя стена. Закаченото им няма да е трудно, можем да ползваме двойнолепящо тиксо. Украсете къщичките с различни елементи и ги подредете в различна последователност по големина. Ако направим отвори в тях, може да се ползвате и за поставяне на скрити коледни подаръци. До нея поставете и светещи елхички.

LED декоративно осветление, 3 бр/к-т VINTER 2018, ИКЕА, 9,99 лв

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com