X
 
 

Казанлъчани за седма година подаряват Коледа на деца в нужда

394 0
Казанлъчани за седма година подаряват Коледа на деца в нужда
Снимка: iStock/Guliver
Под мотото „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!” в Казанлък се обединяват, за да подарят Коледа на деца в нужда. За седма поредна година в града са поставени вълшебни елхи от сдружение „Бъдеще за децата". На тях са закачени историите на повече от 180 деца, от които може да се разберат историите за тях и семействата им, както и за какъв коледен подарък мечтае детето.

До 16 декември желаещите да помогнат в" Акция Дядо Коледа" могат да намерят елхите в Инфо-център Казанлък на ул. „Искра“ 4, в магазин „Вимакс" и в Арсенал АД, Завод 6, Цех 120 могат, за да разберат историите. С номера на историята подаръкът ще достигне до конкретното дете. Присъединяването към инициативата вече са заявили и служителите на хотел в Павел баня, които ще си изберат история на дете в риск, за да помогнат на него и семейството му да отпразнуват Коледа.

След като се вземе пликът с историята от елхата и се купи подходящ подарък, номерът от плика се залепя на опаковката и пакетът се слага под елхата, от която е взет пликът. Могат да се дарят подаръци за повече от едно дете. Коледната играчка към плика е спомен за дарителя за жеста към детето и семейството му.

„Акция Дядо Коледа” се реализира с подкрепата на община Казанлък и магазин "Вимакс". За празника екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ има още две инициативи - дарителска кампания в партньорство с община Казанлък и участие в Коледния базар. На него ще представят работилниците по проект „Социално включване чрез заетост“, който се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители