С картички на деца с увреждания община Златоград поздравява за Коледа своите партньори

8219
С картички на деца с увреждания община Златоград поздравява за Коледа своите партньори
Снимка: ДЦМУ "Зора" - Златоград

С картички, изработени от деца с увреждания, община Златоград поздравява за Коледа и Нова година своите партньори и контрагенти в страната и чужбина.

Картичките са сътворени от Дневния център за деца и младежи с увреждания „Зора“. Те съдържат чудесни празнични послания с апликации, създаващи весело коледно настроение и са подписани на ръка от кмета Мирослав Янчев.

Институции и фирми, с които местната администрация поддържа контакти, ще  получат по пощата детските творения, а този неин подход е от няколко години.

„Инициативата на децата има подкрепата както на общинското ръководство, така и на Общинския съвет“, заяви заместник-кметът на община Златоград Елмира Угорлиева.

За тази Коледа 25 деца и младежи от Центъра са изработили над 300 картички. На всяка от тях освен посланието, подписано от градоначалника, има и надпис: "Тази картичка е изработена специално за вас от потребителите на ДЦДМУ "Зора" - Златоград".

"Картичките са изработени с много вкус и с тях децата, както и местната власт отправят послание към всички за повече радост, доброта и вяра в утрешния ден. Фантазията, надеждата и любовта се вижда във всяко едно тяхно творение. Коледа винаги ни зарежда с празнично настроение, прави ни по-добри, отваря сърцата ни за милосърдие и обич", посочи Угорлиева.

Паралелно с картичките, от няколко години насам децата от център „Зора” в Златоград създават празнично настроение с изработката на картини и коледни сувенири. Всяко едно от творенията им е изработено с много усилия и любов, което го прави уникално. Изделията им са подредени в изложба, която ще е открита до 21 декември.

„Всеки може да разгледа прекрасните идеи, сътворени от ръцете на потребителите на дневния център и техните ръководители.Коледа винаги носи със себе си празничен заряд и отваря сърцата ни за милосърдие и обич. Нека заедно сбъдваме мечтите си и постигаме целите си! Нека бъдем по-добри!“, е пожеланието-призив на детския център. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com