Читалище "Братство 1869" организира кампанията "Time to move" 2018

2955
Читалище "Братство 1869" организира кампанията "Time to move" 2018
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Читалище "Братство 1869" в Кюстендил организира поредица от инициативи "Time to move" 2018. Кампанията е с подкрепата на програма "Еразъм+", ЦРЧР - Евродеск - България.

Събитията стартираха стартираха с провеждането на информационна кампания  в центъра на града и пред читалището, на която бяха разпространени информационни материали, популяризиращи дейността на мрежата Евродеск и възможностите за мобилност, които предлагат програмите „Еразъм +” и „Европейски корпус за солидарност”.

От 11.00 ч. в читалище „Братство 1869” бе открита Фото изложба на тема „Доброволчеството през погледа на младите хора”, която представи реализирани доброволчески инициативи на територията на област Кюстендил с участието на млади хора, допринесли за включването и развитието на младите хора от област Кюстендил. 

Паралелно с това бе проведена Информационна среща „Еразъм +” и „Европейски корпус за солидарност” - нови възможности за младите хора”, на която бяха представени възможностите за мобилност на младите хора, които предлагат програмите „Еразъм +” и „Европейски корпус за солидарност”. 

В Информационната среща участваха и доброволците по Програма „Еразъм +” в читалище „Братство 1869” - Кристина Талевска – Царибродска и Владимир Стойчески, които представиха своя проект „ЕДС – академия за живота”, в рамките на който реализират доброволчески дейности, споделиха своята мотивация да бъдат доброволци, впечатленията си от дейността си в посрещащата организация  и своите очаквания за развитие и придобиване на ценен неформален опит.

В информационната среща се включиха ученици, студенти, безработни младежи, младежи в неравностойно положение, младежки работници и др. от община Кюстендил.

Проведените инициативи допринесоха за промотиране дейността на Евродеск на местно ниво, за повишаване на информираността на младите хора за  Програмите „Еразъм +” и „Европейски корпус за солидарност”, за политиките на ЕС в областта на младежта, за ценностите на доброволчеството,  както и за мотивирането им да участват в проекти за мобилност и в обществения живот на местно ниво, чрез изготвените и разпространени информационни материали, което е и основната цел на Евродеск, а именно да информира.

Инициативите бяха организирани в рамките на проект „Аз мога да реша бъдещето си”, реализиращ се от НЧ „Братство 1869“ гр. Кюстендил с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм +”,  ЦРЧР – ЕВРОДЕСК-БЪЛГАРИЯ, предаде за кореспондент на Actualno.com от града, Иван Андонов - председател на читалището.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Цял квартал и 25 кооперации без вода в Кюстендил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com