Няма да има увеличение на данъците и таксите в община Кюстендил

3447
Няма да има увеличение на данъците и таксите в община Кюстендил
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Вчера, в залата на общинска администрация - Кюстендил се проведе публично обсъждане на бюджета на община Кюстендил за 2019г., на което присъстваха кмета – Петър Паунов, зам. кметовете на общината, както и граждани, които задаваха своите въпроси към кмета и предлагаха идеите си за реформи в Кюстендил и региона.

Прогнозната рамка на бюджет 2019 г. надхвърля 40 милиона лева – 40 440 000 лв, което е с около 6 милиона повече от миналата година. Прогнозният ръст на постъпленията от данъчни приходи е с 444 000 лева повече, в сравнение с началния план за 2018 година. На въпрос на Actualno.com кметът на община Кюстендил Петър Паунов заяви, че няма да има увеличаване на данъците и таксите в община Кюстендил през тази година. За сметка на това ще се предприемат по-сериозни мерки от страна на общинска администрация за повишаване на събираемостта на местните данъци.

"Акцент в бюджет 2019 на община Кюстендил ще бъде образованието. Също така социалното подпомагане – хората със специални потребности и в неравностойно положение.

Рекламата на туристическите ни обекти също ще бъде приоритет през тази година. Привличането на нови туристи. Кюстендил вече предлага туристически продукт, който не разочарова гостите си. Имаме изграден стил в областта на туризма, с което се гордеем. До преди година, туристите, които посещаваха града ни, оставаха разочаровани. От 18 месеца насам Кюстендил е на ниво в областта на туризма – ниво на обслужване, на предлаганите услуги. Бизнеса в сектора се обедини и вече не разочароваме гостите на града.

Надяваме се до Празника на черешата да бъде въведен в експлоатация и Медико- балнеоложкия комплекс (ниското тяло на бившия Партиен дом), ако процедурите на ЧЕЗ и Приемателните комисии приключат. Предвидени в бюджета са над 1 млн. лв.

Имаме ръст на възнагражденията в туристическия сектор. Увеличението на заплатите е между 0-100% към брутното възнаграждение", обясни кметът.

Има подготвен проект за цялостна реформа на образователната система в Кюстендил, заяви Петър Паунов. През изминалата седмица общината е организирала и среща между бизнеса и образователния сектор. Той обясни, че се работи по въпроса за подготовката на качествени кадри. Бизнеса се нуждае от това, а то тръгва от училището. Кюстендил предлага условия за съвременен и икономичен бизнес. Както има изграден стил в образованието и културата, вече има изграден стил и в областта на туризма.

“Децата и родителите им трябва да са спокойни, че поемайки по даден път – ще имат реализация!“

Предвидени са средства от капиталовите разходи и в инфраструктурата на малките населени места – около 900 000лв. През тази година се очаква и ремонта на Драматичния театър в Кюстендил да бъде окончателно завършен, очаква се откриването на ремонтираната и обновена закрита лекоатлетическа писта – на стадион “Осогово“.

Кметът още добави, че ще се довърши и ремонта по река Банщица – в района към плажа: “Имаме подготвени проекти, които ще превърнат Кюстендил в прекрасен град. Чакаме точния момент за тях – да се мотивират инвеститорите, да се намери финансиране, но рано или късно - те ще се реализират.“

“Да се придържаме повече към реалното, не към виртуалното!“, призова той, предаде кореспондент от града за Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com