Нов атракцион заработи в Кюстендил

2066
Нов атракцион заработи в Кюстендил
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Днес - на 19-ти юни от 12:00 ч., пред сградата на читалище „Братство 1869” бе открит поредния атракцион  - част от новото парково пространство в централната част на гр. Кюстендил.

Колективът на читалището се е постарал по нов и атрактивен начин да допринесе за доброто настроение на гостите и жителите на курортния град. Картината, представяща девойка и момък в кюстендилска народна носия, е изработена от художничката Людмила Христова.  

На откриването присъстваха кмета на община Кюстендил – Петър Паунов, председателя на читалище “Братство“ – Иван Андонов, участници в Международната музикална академия от - САЩ, Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - София, жители на град Кюстендил  и др.

Атракционът ще се превърне и в специален комплимент към предстоящите гости от цяла България и чужбина, на Тринадесетия Международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2019.

Председателят на читалище “Братство“ откри най-новия атракцион в центъра на Кюстендил:

“Смисълът на “Поздрав от Кюстендил“ е да създава едно по-добро настроение на всички гости и жители на града. Всеки може безплатно да се снима, както и да отнесе къс любов от град Кюстендил- едно чудесно място. Както беше казала нашата гостенка – проф. от Съединените щати – “Кюстендил е духовния център на една свещена земя“. Така че ние също се стараем в този дух да превърнем нашия град във все по-привлекателен за гостите и за неговите жителите. Целта ни е хората, които идват тук да са весели, щастливи, засмяни и да се чувстват добре, да бъдем пример не само за цяла България, но и на всички, по целия свят!

Живеем в свят на глобализация, но няма нищо по-хубаво от чувствата, от музиката, от изкуството и именно това са мостовете, които ще спомогнат и за развитието на България и на град Кюстендил!

Искам да благодаря още веднъж на нашата художничка, чието дело е този Атракцион, искам да благодаря и на кмета на община Кюстендил – г-н Петър Паунов – за чудесния парк, който предостави. Надявам се всички заедно да създаваме по-добро настроение, да се чувстваме щастливи и наистина да правим хубави дела, защото който върши добро, получава добро!“ – завърши г-н Андонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com