От БСП посочиха защо се е стигнало до убийството в Кюстендил, предложиха решения

6378
От БСП посочиха защо се е стигнало до убийството в Кюстендил, предложиха решения
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Днес на пресконференция на БСП - Кюстендил, народният представител Валери Жаблянов, общинският председател Росен Раденков и общинските съветници от партията, изказаха своите съболезнования към семейството на загиналия в масовия побой, в неделя сутрин.

Освен съболезнованията си, от партията изказаха и загрижеността си относно състоянието на закоността в града, като отбелязаха, че подобни инциденти носят един “незаслужено лош имидж“ на града.

Арестуваха заподозрения за убийството при масовия бой в Кюстендил

Заподозреният за убийство при масовия бой отпреди два дни в Кюстендил 19-годишен ром е арестуван, съобщава Нова телевизия. Това се е сл...

“ За нас неприлагането на закона и неефективността на съдебната система са една от основните причини, не само за този инцидент, а и за поредица подобни инциденти, в които участват криминално проявени лица, често пъти и в роднински отношения, които имат краен рецидивистки характер.

Мисля, че този случай е точно такъв или поне на базата на изнесената до сега информация за участниците. Всички са наясно, че става дума за организирано побоище с участието на криминално проявени лица - многократно проявени криминално, които се чувстват над закона, които с поведението си на обществени места, всяват страх в жителита на града.

Искаме да изразим нашето мнение, че БСП като политическа сила, нашата група общински съветници ще подкрепи всички действия на правоохранителните и правоприлагащите институции, за да изкоренят, не просто да решат този инцидент, а да изкоренят причините в Кюстендил, които водят до такъв тип инциденти.

Тази фамилия, чрез нейните членове действа като организирана престъпна група и всички в Кюстендил са запознати с поредица от криминални прояви, за които очевидно не са нито наказани, нито се действа достатъчно превантивно в тази посока.

19-годишен ром се издирва за убийството в Кюстендил, общо 8 души са в ареста

Криминално проявен мъж от ромски произход е заподозрян за убийството, станало по време на масов бой в Кюстендил. Извършителят е на 19 г...

Искам да ви информирам, че обсъдихме създалата се обстановка, с нашата група общински съветници и ще направим конкретни предложения към общенската администрация и към кмета на община Кюстендил. Като ще подкрепим администрацията за бързи и ефективни действия по възтановяването на закоността в ромската махала и по възтановяването на закона.“ - обясни народният представител Валери Жаблянов

От БСП призоваха жителите на общината и младите хора да запазят спокойствие и да не се нагнетява допълнително напрежение, а с усилията на цялата общественост да се възстанови законовия ред на територията на общината. 
 
“Кюстендил не е уникален случай и в Пловдив, и в Сливен, и други градове има обособени части, които се развиват по собствени закони. Трябва да се наложи закона на цялата територия на града.

Имам един апел към жителите на град Кюстендил - Нека това гражданско общество, което сега се е събудило и протестира, да бъде по-активно през цялото време, не гражданите да се събират само при тежки и тъжни събития, а просто да налагаме един натиск върху общинската, върху държавната администрация ежеседмично, за да ги накараме да работят по-добре” - заключи Жаблянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Цял квартал и 25 кооперации без вода в Кюстендил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com