Кмет и зам.-министър наградиха ученик от Ловеч за смела постъпка

2023
Кмет и зам.-министър наградиха ученик от Ловеч за смела постъпка
Снимка: Община Ловеч

Няколко награди получи седмокласникът Николай Стефанов Борисов от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч, който неотдавна с бързи и адекватни действия спаси човешки живот.

Припомняме, че на 12.11.2020 г. около 15:50 часа следобед на ул. "Христо Ботев" момчето се притече на помощ на паднал непознат възрастен мъж. Момчето извика Бърза помощ и оказа първа помощ, което е спасило живота на човека, според лекарите. Всичко това става в ситуация на масов психологически стрес от COVID-19, когато повечето хора избягват всякакви контакти с непознати лица.

Днес, 4 декември, Николай получи от кмета Корнелия Маринова почетна значка на Община Ловеч, а от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова лаптоп и грамота от министъра.

За Николай имаше и други подаръци от общината, както и грамота от Еленко Начев, началник на РУО-Ловеч. Но най-вече той получи много топли думи и благодарности, като това стана в присъствието на неговите родители – Стефан и Елена Борисови.

Да отбележат достойната постъпка на момчето дойдоха още заместник-кметът на общината Венцислав Христов, директорът на гимназията Венцеслав Георгиев, заместник-директорът Тошко Колев, преподаватели.

Да спасим живот: Съвет за първа помощ, който ще запомните (Видео)

Какво бихте направили, ако видите човек, изпаднал в безсъзнание? Ще предприемете ли действия или ще изчакате някой друг? Мнозина си мис...

Като истинско чудо преди Коледа, което ни прави по-добри - така определи случката кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя подчерта особената чувствителност на общината към подобни постъпки, като припомни постъпката на нашия съгражданин Христо Кънчев. Като студент той на 29 август 2011 г. спаси от сигурна смърт две момичета от кърджалийската езикова гимназия, паднали в морето край Созопол. „Понякога човек изпада в беда и нужда от помощ и тези твои качества, които си проявил, са твоето оръжие да бъдеш един добър човек“, обърна се кметът към момчето.

Заместник-министърът Таня Михайлова поздрави семейството, че са отгледали и възпитали такова стойностно дете, което ни дава надежда. Тя предаде личните поздравления на министър Красимир Вълчев към момчето. Освен това подчерта, че оценките в училище не винаги са най-важното, важно е и да станеш добър човек.

После Николай разказа със свои думи какво точно се е случило, като видимо се смущаваше да бъде център на внимание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Кметът на Тетевен поздрави жените от пенсионерския клуб в с. Черни Вит

Пенсионерските клубове от няколко града се събраха на приятелска среща по случай 8-ми март

Кметът на Тетевен получи грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Болницата в Ловеч е на ръба: Персоналът масово напуска

Община Тетевен отбеляза националния празник 3-ти март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч