Кметът на Ловеч е избран за представител на Ловешка област в Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране

1957
Кметът на Ловеч  е избран за представител на Ловешка област в Регионалния съвет за развитие  на Северозападния район за планиране
Снимка: община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която председателства постоянната комисия на НСОРБ по еврофондовете, е избрана на 17 септември 2020 г. за представител на Ловешка област в Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северозападния район за планиране. Заедно с нея представител за областта е кметът на Троян Донка Михайлова.

Заместник-представители в РСР ще бъдат кметовете на Летница – Красимир Джонев и на Тетевен – Мадлена Бояджиева.

Изборът стана в София, където се проведе Регионален форум за избор на представители на общините от Северозападен регион за планиране в Регионалния съвет за развитие.

Избрани са общо 11-те представители на местната власт и техните заместници в РСР на Северозападния район за планиране. Представители на всичките 51 общини от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен трябваше да изберат представителите на местната власт в РСР, който има ключова роля в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие.

Ето кои бяха избрани за останалите области.

За представители на област Видин в РСР на Северозападния район за планиране бяха избрани кметът на Видин Цветан Ценков и кметът на Ружинци Александър Александров. Техни заместници ще бъдат – Борис Николов – кмет на община Белоградчик и Анжело Добричов – кмет на община Чупрене.

Кметовете на Ловеч и Плевен обсъдиха изграждането на индустриална зона между двете общини

Ръководството на Община Ловеч с кмет Корнелия Маринова проведе на 31 август работна среща с кмета на Община Плевен Георг Спартански и з...

Общините от област Враца определиха за свои представители кмета на Враца Калин Каменов –Маринела Николова – кмет на община Козлодуй. Право да ги заместват в работата на РСР ще имат Иво Цветков – кмет на Бяла Слатина и Владимир Христов – председател на Общински съвет Враца.

Кметовете на Монтана Златко Живков, който е и член на УС на НСОРБ, и на Георги Дамяново – Нина Петкова ще представляват област Монтана в Регионалния съвет за развитие. За техни заместници бяха определени Георги Гаврилов – кмет на община Лом и Георги Георгиев – кмет на община Якимово.

От Плевенска област в РСР ще работят кметът на Плевен Георг Спартански, Цветан Костадинов – кмет на Червен бряг и кметът на Белене Милен Дулев. Заместници ще бъдат Любка Александрова – кмет на община Левски, Ивелин Савов – кмет на Никопол и Детелин Василев – кмет на община Пордим.

На 18 септември в София ще бъдат избрани представителите на общините в Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Кметът на Тетевен поздрави жените от пенсионерския клуб в с. Черни Вит

Пенсионерските клубове от няколко града се събраха на приятелска среща по случай 8-ми март

Кметът на Тетевен получи грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Болницата в Ловеч е на ръба: Персоналът масово напуска

Община Тетевен отбеляза националния празник 3-ти март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч