Община Тетевен и Лесотехническият университет подписаха договор за провеждане на кандидат-инженерни стажове на студенти от специалност „Горско стопанство“

2039
Община Тетевен и Лесотехническият университет подписаха договор за провеждане на кандидат-инженерни стажове на студенти от специалност „Горско стопанство“
Снимка: iStock/Guliver

Община Тетевен и Лесотехнически университет (ЛТУ) - София подписаха едногодишен договор за провеждане на кандидат-инженерен стаж на студенти от специалност „Горско стопанство“ в Община Тетевен. Той влиза в сила от 1 март 2021 г., а целта му е затвърждаване на познанията и придобиване на практически умения от студентите за бъдещата им работа в Териториални поделения на Държавно горско стопанство (ДГС), Държавно ловно стопанство (ДЛС), ОП и др.

Кметът на града д-р Мадлена Бояджиева подчерта, че това е една добра възможност за младите специалисти, които ще се запознаят с работата и отговорностите на Дейност „Управление и стопанисване на общински гори“ при Община Тетевен.

С подписването на договора ние осигуряваме възможност за допълнително развитие и израстване на тези студенти, като подготовка за бъдещата им работа, която може да се окаже именно тук в Тетевен. Общината е отворена и готова да съдейства винаги, когато става въпрос за предложения, каузи, инициативи, събития и т.н., носещи своите позитиви за хората, каза още д-р Бояджиева.

Кандидат-инженерният стаж е с продължителност шест работни седмици и се провежда в два периода - за редовно обучение - от 22 март до 29 април 2021г. и задочно обучение – в периода от 14 юни до 01 октомври 2021г. Той е насочен към студенти с образователно квалификационна степен „бакалавър“, в дейност „Управление и стопанисване на общински гори“.

Факултетът по „Горско стопанство“ (ФГС) при ЛТУ подготвя „Програма за кандидат-инженерен стаж“ и представя списъците на студентите на Община Тетевен за съгласуване. От своя страна, Общината се задължава да осигури:

- Условия за безопасна работа, съгласно нормативната уредба;

- Съдействие за изпълнение на програмата;

- Контрол върху трудовата дисциплина;

- Съдействие при приемане на отчет за проведения стаж.

По време на обучението ще бъдат обхванати темите: Организационна структура, управление на горските територии и основни дейности в приемащото предприятие; Характеристика на горските територии, инвентаризация и горско планиране; Административно-наказателен ред по Закона за горите – мерки, нарушения и наказания; Провеждане на сечи в горите – маркиране на насажденията, провеждане на сечите, документация и др.

След приключване на стажа всеки студент представя и защитава писмен отчет пред ръководител дейности „Управление и стопанисване на общински гори /УСОГ/“ в Община Тетевен или упълномощен от него служител. Въз основа на защитата на отчета се изготвя атестат с броя на отработените дни и се поставя оценка за работата на стажанта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч