В Тетевен се проведе обучение на тема ,,Доброволчество, видове, разпространение“

1721
В Тетевен се проведе обучение на тема ,,Доброволчество, видове, разпространение“
Снимка: Община Тетевен

На 9-ти юли в Тетевен се проведе обучение на тема ,,Доброволчество, видове, разпространение“ по проект ,,Предай каузата нататък“, финансиран от Министерство на младежта и спорта. В него взеха участие младежи от общината, като бяха спазени всички противоепидемични мерки, съгласно разпоредбите на МЗ.

Обучението беше разделено на два модула. По време на първия модул участниците се запознаха със същността и основните характеристики на доброволчеството днес, Световната декларация на доброволците и видовете доброволчество. Темите, обсъждани по време на втория модул бяха свързани с това кой може да бъде доброволец, мотивация на доброволеца, ролята на мотивацията и убеждението и работата в екип – основна в работата на доброволеца.

170 лица в община Тетевен ще получат топъл обяд

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева подписа споразумение във връзка с договор за дарение в размер на 40 хил. лв. Дарението е...

Обучението се осъществи със съдействието на Община Тетевен и сдружение за общественополезна дейност ,,Екомисия 21 век“ – Ловеч. Сдружението работи по проект ,,Предай каузата нататък“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016 – 2020) на Министерство на младежта и спорта. Проектът е насочен към младите хора в малките населени места на територията на област Ловеч – Община Тетевен и Община Ябланица, където ще бъдат създадени дорбоволчески центрове.

Обща цел на проекта е да насърчи доброволчество сред младите хора с цел тяхното личностно и гражданско развитие и оползотворяване на свободното им време, чрез въвеждане на ефективни доброволчески практики.

За първи път Тетевен бе домакин на състезание от Детските Даунхил Серии

Този уикенд около 100 състезатели от цяла България премериха сили в Тетевен на първия кръг от Детските Даунхил Серии 2020. Събитието се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com