Ахмед Башев ще съди държавата в Страсбург

2659
Ахмед Башев ще съди държавата в Страсбург

"Всичко беше насочено срещу мен, за да може някой да прикрие действията си", заяви бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев пред BTV.

По думите му на балотажа се е повторил сценарий от 2009г., когато отново беше арестуван по подозрение за манипулация на местния вот. Вчера имаше сигнали за купуване на гласове в Гърмен. Там беше жандармерията, за да пази чистотата на вота. Като част от акцията на властите беше задържан и Ахмед Башев, който бе освободен в края на изборния ден.

Освободиха Ахмед Башев

Aрecтувaният тaзи нoщ кaндидaт зa кмeт нa Гърмeн Aхмeд Бaшeв e бил ocвoбoдeн днес следобед, cъoбщи bTV. Той бе зaдържaн cнoщи в къщaтa ...

Бяхме на гости на племенника на съпругата ми, отидохме да се видим и побъбрим, заразказва Башев. Ние имаме традиция да си правим още седянки в Рибново. Телефонът ми иззвъня, от полицията ми казаха да изляза на улицата. Излязох и бях задържан.

Башев каза, че се чувства "сготвен", особено след намесата на Сотир Цацаров в случая. На 3 ноември главния прокурор Сотир Цацаров обяви, че Башев е бил задържан за "усилено купуване на гласове в полза на единия от кандидатите на балотажа". "Прави ми впечатление, че когато има убийство в държавата главният прокурор не се изказва, сега се изказва за Ахмед Башев, как бил най-големият престъпник и търговец на гласове в Репупблика България. Просто сготвянето е очевидно и за малките деца.", коментира бившия кмет на Гърмен.

Башев отрече "да е размятал пари" за гласовепо време на седянката."Ако трябваше да размятаме нямаше да е там. Наистина пари за изборите се размятаха като в гръцка таверна и от двата щаба. За нас изборите приключиха на 27 октомври. Аз не бях нито кандидат, нито съм участвал в балотажа", коментира Башев.

"Недоумявам. Омръзна ми от братоубийци и от държавни мекерета. Всичко беше насочено срещу мен, за да може някой да прикрие действията си. Това, че жандармеря и полиция наглуха в община Гърмен, изобщо не повлия на купуването на гласове в общината.", категоричен беше той.

Задържаха бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев

Задържаха бившия депутат и кмет на община Гърмен Ахмед Башев. Той е бил арестуван в рамките на акция на полицията и жандармерията срещу...

По думите на Башев в автомобила му са били открити 2000 лв. и бюлетини образци от изборите на 27 октомври - от първия тур на местния вот. Иззели му и два телефона. В някои медии беше разпространено, че при претърсванията са иззети 200 000 лв. и списъци.

"Между другото, още преди да бъда арестуван, в един сайт излезе, че съм бил задържан, т.е. всичко е било добре планирано. Но на мен ми омръзна вече от такива неща." Ахмед Башев се обърна към адвокатските кантори с думите: „Всеки, който иска да съдим държавата в Страсбург, този път да я съдим.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика